NEZRUŠENO HISTORY
Vaškova verze
Jak to viděl Jarouš

V Praze 23. ledna 2000

V sobotu 22. 1. 2000 se konala letošní akce 2. akce BBCC pod názvem NEZRUŠENO. Jak že vlastně k akci došlo? Původně byla naplánována VESTEC. Protože však chřipková epidemie řádí a nevyhnula se ani řadám BBCC, došlo nakonec na následující e-mail.


Od: Jan Brčák
Předmět: BBCC 000122 - Vestec - ZRUSENO
Datum: 21. ledna 2000 12:31

> Ahoj,
> je mi to velice lito, ale chripkova epidemie radi a nevyhnula se ani me (i
> kdyz zatim ve slabsi mire).
> Takze jako organizatorovi akce Vestec (v sobotu 22. 1.) mi nezbyva, nez
> tento cyklo vylet ZRUSIT a presunout ho na 4. 3. (bude vcas upresneno).
>
> !!!Tedy zitra (22. ledna) nikdo na Brandysa nejezdete, protoze tam na
> vas nikdo nebude cekat!!!
>
> No a kdo chce, tak at si na kole zajezdi individualne - ja na vas budu pod
> perinou vzpominat.
> Vrstevnice
>
-----Původní zpráva-----
Od: mailto::Radoslava.Jandova@op99.vzp.cz
=====================================================================
pokud vim, tak jedini, kdo na akci Vestec chteli jet, jsou:
Vasek mailto:keller@seznam.cz
Valasi mailto:valach@itam.cas.cz
Fialaci mailto:fiala@itam.cas.cz
pokud chcete, domluvte se mezi sebou a s nimi na nahradnim programu
Brc


Po výrazných změnách, které vyvrcholily zrušením celého výletu (viz. výše uvedený e-mail) jsem se domluvil s Jaroušem, že cosi bychom uskutečnit měli. (Nakonec jsme to dostali téměř za úkol.) Probere to prý ještě s Editou a zavolá co vymyslí. Takže po vzkazu, že mám zavolat, jsem ještě v 23:30 zavolal a domluvili jsme se, že startovním místem bude mé bydliště v Chabrech po 12. hodině.

Takže ve 12:10 jsme s Jitkou již byli skoro připraveni (Oblečení a měli jsme namazány řetězy). Ja jsem šel na chodník, kde jsem předstíral odklízení chodníku. V krátké chvíli dorazili další dva spolubojovníci. Tím jsme byli kompletní. Dobalili jsme tedy svačinu, dooblékli se a připravili kola do startovní polohy. Během této doby nám Jarouš lehce nastínil plánovanou trasu o délce cca 30km.

12:42 (další časové údaje nebyly zaznamenávány) Vyjíždíme směr sever - a hledáme modrou značku v Dolních Chabrech. Tato akce se bohužel nezdařila. Vydali jsme se tedy do Čimic, kde jsme vzali za vděk alternativní zelenou. Ještě trochu hledání kam že to vlastně vede a už jsme vyrazili dále. Po 0,5 km Jarouš vybali pečlivě zabalený fotoaparát (bohužel ne digiťák), vyfotografoval nás, urazil klipsnu a zbloudil. Po rychlé opravě jak klipsny tak zvoleného směru jsme opět pokračovali ve zvolené trase. Pokraačovali jsme na Přemyšlení, Klecany, Klecanský háj. Dále jsme pokračovali po silnici na Řež. Zde se nám podařilo narazit na červenou.

Po krátké přestávce na čaj jsme tedy po červené dorazili do Větrušice. Zde jsme se s Jaroušem, ne příliš úspěšně, plašili hejna havranů (nebo co to bylo - určitě je znáte ty velký černý ptáky). A dále jsme pokračovali po červené až k přívozu Na Dole. Zde jsem začal upozorňovat, že dle tachometrů jsme teoreticky v polovině.

Zde jsme začali postupně stoupat do Vodochod. Ani jsme se nezastavili a stoupali jsme na Máslovice. V této chvíli jsem již začal sobecky prosazovat nějakou ohřívací kůru. Kdo byl na Dobříši jistě lehce pochopí. Prostě mne opět děsně zábly nohy. Jarouš se tedy nechal přesvědčit, že bychom něco takového mohli navštívit v Panenských Břežanech. Po stezce, která měla vést příbo do Břežan jsme okamžitě narazili na letiště, které jsme započali objíždět. Naštěstí vodochodské letíště brzo skončilo a my jsme dojeli na hlavní silnici do Prahy. Po té jsme dojeli do Klíčan, kde jsme narazili na hospodu. Ta měla bohužel zavřeno. Rozhodli jsme se s ohledem na čas, že už zastavovat nebudeme a dojdeme až do Chaber. Přestože jsme za rohem potkali velmi útulnou restauraci pokračovali jsme - rozhodnutí už padlo.

Před Zdibama jsme minuli další motorest "Na poště". V obci Zdiby Jarouš rozhodl, že ho ta silnice už nebaví a po žluté dorazíme na modrou, kterou jsme ráno nenašli - a vyrazil. No co se dalo dělat. Modrou značku z této strany jsme lehce našli. Dojeli jsme po ní v klidu a míru až do Chaber.

Po dojezdu jsme zanechali kola svému osudu a zasedli k čaji. Na stole byla i nějaká sušenka. A protože se začlo stmívat mohu prohlásit, že jsme "drželi černou hodinku". Nakonec se Jarouš vydal nandat kola na auto a s Editou odjeli.

Rekapitulace:
Celkem se zúčastnilo: 4 lidi
Celkem aut: 1
Počasí: zataženo - lehce chumelí, t = -5° C
Hrubý čas: 3:30
Čistý čas: 2:39:52
Celkem km: 34,2 km
Průměrná rychlost: 12,8 km/h
Převýšení celkem: 490 m (dle Jarouše výrazně méně)
Trasa: Horní Chabry - Čimice - Dolní Cabry - Přemyšlení - Klecany - Po silnici do Řeže až k červené. - po červené do Větrušice - Na Dole - Vodochody - Skoro Máslovice - Kolem letiště - po hlavní do Klíčan - Zdibsko - Zdiby - a po žluté a pak po modré do Chaber
Cesta: většinou namrzlá polní cesta, občas i něco posolené silnice

Jako hodnocení na závěr:
:-) Ujeli jsme pouze polovinu Jaroušem naplánovaného 30 kilometrového okruhu. :-)

Vašek


Připomínky mi prosím napiš :

Datum poslední úpravy : 08. listopad 2000
Copyright © BBCC, 2000