Ahoj doubleB-doubleC-áci!! Akce BBCC
Kolo nebo běžky?
(tentokrát asi opravdu bez běžek)
s krycím názvem
KoloBěžky III.
(Pro velký úspěch - 2. repete)

BBCC

se koná: 27.-29. 9. 2002

Kdo byl loni nebo předloni, číst dál nemusí, ostatní je všechno stejné.

Místo: horská chata Hájenka - Krkonoše - Špindlerův Mlýn - Pláně.

Popis: romantická chalupa na idylickém místě, 10 pokojů po 3 postelích, výborná kuchyně, velmi příjemní majitelé (manželé), koupelna na patře.

Cena:  285,- Kč za ubytování a polopenzi, dospělí navíc zaplatí 15,- Kč denně obci tzv. "luftovné".

Cesta: Praha - Vrchlabí - Strážné ( 2 - 2,5 hod - 123 km) - z horního parkoviště ve Strážném, (792 m.n.m.), vpravo kolem Obecního úřadu po žluté směrem na Šestidomí, pak po modré po asfaltové úzké silničce k rozcestníku se zelenou a modrou U krásné pláně (976 m.n.m.), dále po modré. Po 700 metrech modrá odbočuje do lesa (jen pro pěší), na  kolech a v autech jeďte dále již po štěrkové cestě cca 300 m (neznačená), na první odbočce uhněte ostře doprava po zpevněné cestě, která se pochvíli opět spojí s původní modrou. Z této odbočky je to k chatě stále po modré cca 500 m bez možnosti zahnout (z cesty) až k horské chatě Hájenka (1170 m.n.m). Celkem cca 5 km, z toho 3 do kopce. Pokud dojdete omylem až k Boudě na Pláni. tak jste 250 m zašli (přejeli).

Vjezd je jen na povolení Krnapu - to zajistím pro 5 aut, víc jich nahoře nesmí parkovat, ostatní si nechají auta na parkovišti ve Strážném a budou vyveženi těmi co mají povolení. Šestý a další,mohou také dostat povolení, vyvézt si věci nahoru a pak zase s autem sjet zpět na parkoviště a tam ho nechat. Zájemci pošlete mi SPZ do 30.9. 2001 (cena  20,- Kč na na den). Povolení k parkování dostane jen prvních pět podle pořadí přihlášení. Vjezd bez povolení je možný, mně se to povedlo, ale odpovědnost každý nese sám. Parkování bez souhlasu majitele možné není - a ten stanovil jen pět aut. (Uvědomte si, že se jedná o parkování na hřebech Krkonoš,  musíme se přizpůsobit).

Praha - Strážné pokud nebude sněhová kalamita - bez problémů. Způsob zvládnutí cesty ze Strážné k Hájence značně ovlivní počasí. ( V autoatlasech 1:100 000 je nakreslená zmíněná cesta jako cesta k Boudě na Pláni. Chata Hájenka stojí na této cestě a v autoatlasu je to ten malý čtvereček úplně vlevo.

Kdo si včas napsal o povolení k výjezdu k Hájence, ten ho má. Kdo ho nemá, může načerno vyjet nahoru, vybalit se a zaparkovat dole na parkovišti ve Strážném. Nebo zavolat někomu nahoru (třeba mně) a někdo (třeba já) pro vás dolů dojede – tuto službu včas objednejte – než budu „pod parou“.

Vhodná mapa: Krkonoše - východ (případně i západ), 1:25 000 turistická a lyžařská ( jsou tam trasy pro kola i pro běžky- tzv. mapa pro koloběžky). Cena 69 ,- Kč mají jí na Senovážném nám. v prodejně map.
Pár map tras v kopii budu rozdávat na místě.

Trasy:  

sobota:
ta co loni (letos naposledy) – kdo jí nejel má poslední šanci. (Strážné, Hříběcí boudy, Tetřeví boudy a přes hřebeny zpět.

neděle:
auty dojedeme na parkoviště v Benecku (kousek od pošty), odtud pojedeme po značené cyklistické stezce k rozcestí „Na rovince“  a dále úbočím, úbočím Černé skály a Harrachovské skály na Mísečky. Zpět opět po značné cyklo. úbočím Kozlích hřebenů, Janovy hory do Benecka. Vypočteno – 25 km, (nemělo by to být víc jak 30). Pokud se podíváte na mapu je to převážně po rovině. (Už název rozcestí „Na rovince“ o tom vypovídá dostatečně).

Ubytování:

  • Tony+Radka - 3 lůžák č. 5

  • Jitka Spill.     -  3 lůžák č. 6

  • Jitka Krejčík – 4 lůžák – tradičně č. 7  

  • Valaši – 3 lůžák č. 8

  • Mpepa – 5 lůžák č. 2

  • OAJ, Petr, Vrstva – apartmá č. 3-4

  • Pedorky – 2 lůžák č. 8  (jsem skromní)

Mimo nás tam bude ještě nějaká rodinka na pokojích č. 10 a 11. Chovejte se k nim shovívavě. Ani oni z nás asi nebudou mít radost.

Poznámky: 
   Majitelé si nepřejí, abychom si vozili pivo s sebou - "neměli by žádnou tržbu a moc by se jim to nevyplatilo". Mají pro nás připraven Gambrinus za 20,-
   Myslím si, že místo je výrazně romantické až dramatické, majitelé jsou velmi milí lidé. Snad nám počasí jako obvykle bude přát. V tom případě nás čekají úžasné výhledy z hřebenů a nezapomenutelné zážitky, (ty v každém případě).
   Pro ty méně zkušené: doporučuji řetězy pro auta, pro všechny teplé rukavice - klidně palčáky, teplé zimní boty a teplé ponožky, větrovky, kulichy apod. Počasí se může změnit během několika hodin. Hory jsou hory a frajeřinky nejsou na místě.
   Nezapomeňte si s sebou: opalovací krém, rukavice, kulichy, dlouhé cyklo kalhoty apod.

To nejdůležitější nakonec: 
Přihlášení do
16.9.2002 na adresu poslat E-Mailjosefbohunovsky@seznam.cz
stačí jedno jméno a počet osob celkem, uveďte jestli chcete přijet už v pátek večer, nebo až v sobotu ráno, případně v kolik hodin přibližně dorazíte.

Telefony:   
  mobil  606 894673, 601 306099, 438 593398 - Maškovi (majitelé),
  mobil  603 475042 -  Pepa (organizátor)

S pozdravem Šlapej Dál
odkaz na Pepa


Odkazy na starší sestry této akce z let 2000, 2001 :

rok pozvánka history fotky
2000 clickni si na mě - a ukážu ti POZVÁNKU na akci clickni si na mě - a ukážu ti HISTory z akce clickni si na mě - a ukážu ti OBRÁZKY z akce
2001 clickni si na mě - a ukážu ti POZVÁNKU na akci clickni si na mě - a ukážu ti HISTory z akce clickni si na mě - a ukážu ti OBRÁZKY z akce

odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - hlavní stránka
správce stránky: odkaz naHonza Brč
e-mail: poslat e-mailBrc@BBCC.cz
naposledy upraveno:
26.09.2002 16:21