Ahoj doubleB-doubleC-áci!!

Prokop V.

aneb před…předjarní jízda pražským venkovem

25.2.2006

 

Již čtyřikrákrát jsme si vyzkoušeli v zimě, že projet si Prokopské údolí není vůbec marná náplň pro půldenní víkendovou akci (poprvé to bylo pod jménem Ingrid, to ale na věci nic nemění). Vše je samozřejmě závislé na počasí a stavu vrchních vrstev přírody. Takže pokud nebudou padat trakařové a pokud nebude zem pokryta vodu nad kotníky či opatřena ledovou maskou, zvu Vás na předjarní cyklistickou přípravu do Prokopského údolí.

Sraz je v sobotu 25.2.2006 v 11:00 před vstupem do stanice Metra "Stodůlky" (doprava ke startu bude podle všech zkušeností nejvýhodnější Metrem). Jako obvykle se na nikoho nečeká ! Vyzkoušená trasa povede v podstatě stále podél nejdříve Dalejského a později Prokopského potoka : Nová kolonie, Malá Ohrada, Opatřilka, Hlubočepy, Zlíchov, Smíchov. Ze Smíchova se budeme postupně rozjíždět Prahou, oficiální rozchod bude u stanice Metra "Smíchovské nádraží".

Na kole se opět pojede skoro jen z kopce a nebude to delší než asi 18 km.

Hospody jsou v inkriminované lokalitě v zimě otevřené jen na počátku a pak až u konce trasy a proto není od věci mít nějakou tu skývu či hlavně kapku v kapsáři (nebo lépe flaškáři). Letos snad bude dokonce otevřené občerstveníčko zhruba v polovině délky údolí. Velké občerstvení bude jako obvykle „U Zábranských“. Možná se tu trochu déle čeká, ale přitom lze dospět do mimořádného opojení (reference poskytne jistě rád Peki). Z této hospody pak pojedeme na Smíchov po nábřežní cyklostezce podél výpadovky na Zbraslav.

Hlásit se k účasti není nezbytně nutné, i když by to měla být normální slušnost u všech akcí BBCC. Každopádně předem ohlášení se mohou v sobotu ráno esemeskou dozvědět, jestli se akce koná či nekoná (podle vyhodnocení klimatických podmínek). Neohlášení se tak v hale stanice „Stodůlky“ mohou snadno ocitnout sami. Taky se může stát, že kvůli přechodné nepřízni počasí odložíme akci na neděli 26.2.2006 nebo dokonce až na následující víkend. A kvůli těmto informacím má právě cenu ozvat se předem.

Pozn.: Já sám tuhle akci chápu jako memoriál Taťky Kalivody, i když se o tom na akci samé nikdy nemluví...

Na účast bíbícícáků, budících se koncem února ze zimního cyklistického spánku, se těší OAJ 


odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - hlavní stránka

správce stránky: OAJ
e-mail: poslat e-mailinfo@oaj.cz

naposledy upraveno:
22.1.2006