Ahoj BíBíCíCáci!! Akce BBCC
ČeDub
(Český Dub)

  odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz BBCC


se koná na Velikonoce ve dnech 14. - 17. dubna 2006
 

 
Český Dub je centrem malebného Podještědí. Leží na jižním úpatí Ještědského hřebenu a protéká jím potok Ještědka. Městečko má bohatou historii a v okolí je velké množství příležitostí pro cyklistické výlety. Ani zájemci o historii nebo památky zde nebudou ošizeni.
 
 
 
Krajinné uspořádání tohoto území působí jako obrovská kulisa. Z rovinatého Pojizeří přechází poměrně klidná krajina, zbrázděná pouze údolími potoků a potůčků směřujících k říčce Mohelce, v pahorkatinu na severu, až ji ukončí samostatné mohutné pásmo Ještědu, dosahující výše 1012 metrů. Malebnost a typický ráz kraje dotvářejí tu a tam vystupující zaoblené kopečky.
 
Navštívíme okolí Malé Skály, které představuje romantický kout Pojizeří. Na pravém břehu strmí Vranovský hřeben s hrady Frýdštejn, Vranov a přírodním parkem Pantheon, naproti přes údolí se vypíná hřeben Suchých skal, skalní bludiště Kalich a Chléviště se zříceninou Zbiroh. Středověký hrad Frýdštejn tvoří válcová věž o průměru devět metrů se zachovanými zbytky paláce. Současně s hradem vznikla obec stejného jména, nad níž stojí od roku 1894 rozhledna Kopanina.
 
Další informace o Českém Dubu a jeho okolí a náměty na cyklistické výlety najdete zde.
 
Ubytováni budeme v Hotelu Sport přímo v Českém Dubu. K dispozici jsou 2 a 4 lůžkové pokoje. Cena je 200,- Kč za osobunoc a 200,- Kč za polopenzi, tj. snídaně formou Švédského stolu, večeře minutka. Místní hostince by se o nás asi tak dobře nepostaraly.
 

Přihlášení

Počet osob Rezervovaná lůžka

Machovka

3

 

Brzi

1

 

Marcela

1

 

Kaza

2

 

OAJ

1

 

Celkem

8

 

 
 
Trasy tradičně připraví Dana s Tomášem.
 
Popis cesty autem z Prahy do Českého Dubu je zde. Z Prahy přes Černý most na Mladou Boleslav, před vjezdem do města uhnout vpravo z dálnice na Mnichovo Hradiště. V Hradišti na náměstí zahnout vlevo na Český Dub a malebným údolím podél řeky Mohelky do Českého Dubu. Hned za cedulí oznamující vjezd do města zvýšit ostražitost a vpravo neřehlédnout ceduli Hotel sport, je přímo u místního sportovního areálu. Nezaměnit za hřiště, které budete míjet cestou vpravo za cedulí Bohumileč. Před výjezdem z Bohumilče, tedy poslední stavení vesnice vlevo, je malebný domeček, což je rezidence Dany a Tomáše. Přijíždějící výletníci se mohou v pátek po 18 hod. zastavit v rezidenci na kávu.
 
Zajeli jsme tam tento víkend, sníh je jen zřídka, na Ještědu ho zbylo dostatek, ale tomu se v terénu vyhneme. Zbývá jen objednat krásné počasí.
 
Šlapej dál !

>>> Poslat mail staračce <<<

Zdraví staračka: Machovka

 

odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - hlavní stránka
správci stránky: Brzi, OAJ naposledy upraveno:  10.04.2006