History z akce
Blesk

odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz   BBCC

místo konání: západní okraj Prahy
termín konání: sobota 15. ledna 2005

Tuhle „bleskovou“ akci vyvolal Honza Kůča z radosti, že má KONEČNĚ (!!!) po více jak dvou měsících (!!!) opravené kolo. Původně chtěl kolo projet v neděli o týden dřív, ale nějak nikdo nemohl a tak jsme to odložili až na tuto sobotu a přijel, kdo se o tom dozvěděl. Honza chtěl původně jet z Opatova někam směrem k Záhořanům a odtud k Vltavě a podél ní do Prahy, ale udělal drobnou chybku - vyzval mě k protinávrhu a Šebestová rozhodla, že můj návrh je lepší, no a tak jsme se v sobotu patnáctého v 10,00 sešli na Zličíně:

Vr

Šebestová

Peki

Machna

Tomáš

Kůča

Ciboušové

Edita a Jarouš

…celkem 10 lidí…  

Machovka s Tomášem sice projevili snahu zavléci nás na Mořinu, ale já jsem se zlomit nedala. Zvláště když je začal podporovat Kůča neustále poznamenávající cosi o nedoceněnosti jeho trasové varianty.

Zkrátka - na Zličíně jsme to vzali za Tescem kolem statku Chaby, pak na Třebonice a po silnici do Jinočan. Tady jsme zamáčkli slzu u skvělé hospůdky, známé nám díky večeřím z nočních objezdů Prahy, a prudce jsme to ohnuli vpravo směrem na Dobříč. Ačkoli docela svítili sluníčko a bylo sucho, zatáčka byla zastíněná a co čert nechtěl, bylo tu něco navlhlého písečku, což se stalo Ctiborovi osudným - kolo mu podjelo a než se nadál, ležel na zemi. Pád sám o sobě tak strašně nevypadal, ale Cibouš si natloukl koleno, rameno a levoruký palec. Na jednu stranu ale mohl být rád, že má pravou ruku napravo a levou nalevo neboť se mu tak nějak divně a docela zásadně přetočily řidítka. Chvilku trvalo, než zase mohl usednout na kolo, ovšem vzmužil se, vyšvihnul se do sedla a tak jsme pokračovali dál.

Trasa vedla po silnici přes Dobříč na Tachlovice, kde jsme objeli drobnou autonehodu - dvě protijedoucí auta se tak nějak nevešla do zatáčky... V Tachlovicích jsme pak museli na chvilku zastavit a Ctiborovi palec obvázat, protože docela bolel. Ten palec, ne Ctibor. Končetina nevypadala moc dobře a protože tohle byla poslední možná únikovka, rozhodli se Ciboušové raději pro návrat zpět k metru na Zličín a pak pro návštěvu lékaře.

Co se dalo dělat - rozloučili jsme se a poté co jsem odrazila další snahy Machové a Tomáše, podporované zhrzeným Kůčou, zavléci nás na Mořinu, jsme pokračovali po silnici dál na Chýnici. Tady se Machovka s Tomem dokonce pokusili unést část skupiny na tu jejich Mořinu, ale byli včas zastaveni a vráceni na plánovanou trasu, která nyní pokračovala po zelené turistické značce.

Doposud jsme jeli po silnici a docela jsme to švihali. Teď ale asfaltová idylka skončila. A neskončila jen ona - díky zdejšímu statku a jeho koňským ohradám jsme záhy ztratili i zelenou. A tak jsme jeli jedinou možnou cestou - tedy cestou - pod našimi koly byla zem silně rozryta koňskými kopyty. Jet se po tom nedalo, jít se po tom skoro také nedalo, ale směr vzhůru k vrcholu kopce odpovídal mapě, tak jsme to tak nějak zdolali. Kola jsme po téhle crossové vložce měli slušně zabahněný, ale moc jsme se s nimi zatím nečistili. Řadit docela šlo, brzdy fungovaly a na silnici nám z nich nějaké to bahno opadalo, tak co bychom teď řešili.

Z lesa jsme sjeli do Choteče a odtud jsme se přehoupli přes další kopeček do Třebotova, což pro nás znamenalo konec stoupání. Teď už nás čekal jenom skopec. Sjeli jsme směrem na Roblín a pak nádherným skopcem až do Černošic. Tady to jelo prostě samo.

V Černošicích jsem původně plánovala oběd v hotelu Slánka, ovšem Honza Kůča nás zavlekl jinam - do kina. 

Z venčí to nevypadalo, ale bylo to úžasné zařízení - hospoda, kino, společenský sál a já nevím co ještě. Bylo to útulně zařízené a skvěle tu vařili. Strávili jsme tu docela příjemnou hodinku a móooooooc dobře jsme se tu všichni najedli. No a Machové s Tomášem se konečně už na Mořinu nechtělo...

Z Černošic pak byla naše další cesta poměrně jednoduchá - podél Vltavy až k lávce na Zbraslav. Ve Zbraslavi jsme to pak vzali po pravém břehu Vltavy až do Prahy. Tady jsem konečně přenechala vedení Machovce, která nás zavlekla k pumpě Agip (nebo to byl Aral?!? ale ono je to v podstatě jedno), kde jsme si za dvacku mohli umýt naše zabahněná kola. Teda my - wapky se ujal Tomáš a skvěle nám naše kolečka ocáknul. Prostě nádhera. A že je tato služba u zdejší pumpy mezi cyklisty profláknutá, o tom jasně svědčila frontička obdobných zabahněnců tvořící se za námi. Jeden z nich dokonce ze své batožiny vytáhnul cyclopěnu a kolo nejprve řádně napěnil - jo, je vidět, že v případě naší vybavenosti máme stále ještě co vylepšovat J.

Bylo kolem třetí odpolední a začali jsme se pomalu rozcházet Valaši odjeli k domovu za Marečkem, no a my ostatní jsme dali ještě pivo a groček v podolský hospodě. U Národního divadla se odpojili  Machna s Tomášem a my poslední tři jsme přes Kampu a Myší dírou vystoupali na Letnou, kde mě zastihnul Markéty telefon - Ctibor má palec zlomený a to nepěkně těsně nad kloubem a má tam nějaké úlomky a je to tak blbý, že jde zítra na operaci. Tak doufejme, že má Ctibor letos vybráno najednou a za všechny.

Rekapitulace

Najeto:  60 km (Ciboušové 15 km)
Prům.rychlost:  stále nad 20 km/hod.
Trasa:  Zličín - Chaby - Třebonice - Jinočany - Dobříč - Chýnice - ZTZ - Choteč - Třebotov - směr Roblín - Solopisky - Černošice - podél Berounky - Zbraslav - podél Vltavy až do Prahy

A to je tak asi z téhle bleskovky fschechno. Počasí nám vyšlo náramně - celý den bylo nad nulou a úžasně svítilo sluníčko. A perfektně jsme si zacyclistili - žádné prostoje, švihali jsme to, co to dalo. Jen nožičky nás, tedy některé z nás, trošku bolely. 
Ale to přejde a za týden v sobotu zas pošlapem dál !!!

odkaz naVrstevnice

P. S.
Cibouše v neděli šťastně odoperovali, ve středu ho pustili domů a v pátek už byl v práci. Takže zdá se, že to přežije. Jen kolo si chvilku bude muset odepřít a díky drátkům v ruce si navíc určitě užije s různými bezpečnostními kontrolami na letištích apod. A jestli mu ty bezpečnostní rámy nebudou při průchodu houkat, tak nás asi zklame
J. Tak Ctibore, rychle se uzdravuj...


originální History.DOC od Vrstevnice je ke stažení zde

odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - na hlavní stránku
správce stránky:  odkaz naHonza Brč
e-mail:  Brc@
BBCC.cz
naposledy upraveno:
16.06.2005