Obrázky z akce
PrahoBěžky

odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz   BBCC

místo konání: jižní cíp Prahy a Přípraží
termín konání: 16. 11. 2003

Ahoj,

tak o víkendovou akci v podzimních Krušných horách příliš zájem nebyl, ale jednodeňák přišel evidentně k chuti. Nějak ani nevadilo, že se tentokrát konal v neděli. Před jedenáctou jsme se tak začali scházet na Malostranské:

-        Vašek

-        2x Vaňci

-        Oaj

-        Vr

-        Jirka jr.

-        Jedličci

-        Honza Kůča

-        BrJájové

-        2x Valaši - Jarouš na novém kole!!! za které již nešel připřáhnout ocas, takže Mareček musel zůstat doma

…celkem 13 lidí…

Ačkoli v sobotu po celý den svítilo sluníčko a dnes mělo být podle předpovědi počasí stejné či ještě lepší, bylo poněkud neslunečno a mlhavo. Nicméně nemrzlo, bylo velmi příjemně a dobře se dýchalo. T = 5 - 7° C.

Těsně před odjezdem jsme oblepili samolepkami nová  a neolepená kola a v 11,20 jsme konečně vyrazili. Šlapali jsme do pedálů téměř bez přestávky - přes Kampu na Výtoň, do Braníka a tady k Vltavě a podél ní až do Komořan, kde skončil asfalt. Na Zbraslav jsme se pak kodrcali úzkou pěšinkou po náplavce - trošku crossík, ale šlo to.

Na Zbraslavi nám Jarouš oznámil, že rezervaci v hospodě máme od 16,00, což nás poněkud vyděsilo - proboha, co budeme dělat do čtyř ?!? A jak potom s cestou zpět ?!? Chceme to přece stihnout do Prahy za světla !!! Zkrátka Jarouš musel vzít telefon a rezervaci změnit na druhou hodinu nebo před.

Uklidněni jsme dali ještě tatranku a vydali jsme se podél Vltavy dál „na otočku“ do Skochovic, kde bylo plánováno občerstvení v hospůdce - griotka, čaj a pivo. Některým se ale zakouřená špeluňka nezamlouvala, takže raději dobrovolně „mrzli“ venku a neobčerstvovali se.

Stejnou cestou podél Vltavy jsme jeli i zpět. Zpestřil ji jen Oaj, který za Vraným píchnul a s Jaroušem a Vaškem lepili. Tím se zcela přirozenou cestou vyselektovali 3 jedinci, pro které nebyla rezervace neboť Jarouš zarezervoval v hospodě JEN 10 míst. Na Jaroušovo přikázání jsme na „píchače“ nečekali ani na Zbraslavi a odjeli jsme hledat mexickou hospodu Barabizna. Indiciemi byl Valachovic Favorit stojící poblíž a ulice Pod Špitálem. Našli jsme obojí a ve 13,45 jsme zasedali ke stolu v příjemném a útulném prostředí hospůdky. Dokonce jsme zarezervovali i další 3 místa pro ty naše „píchaly“.

Jídelníček byl skvělý a jídla samotná ještě lepší - lososový krém, mexická polévka, špízy, plněné tortily, víno a další a další pochoutky. Rozhodně si každý vybral podle své chuti, jen s cenami to bylo trošku tristní - přece jenom to byla mexická hospoda, která rozhodně není v hospodské cenové kategorii. Trošičku problém (pro některé) bylo jen kam na WC, protože dveře zde byly označené symboly kravičky a býka. Ne, že by nepoznali vemeno od ..., prostě od nevemena, spíše byl problém v tom, že někteří holt nevozí na kolo brýle...

Kolem půl třetí byl pak Simčou přivezen Láďa, který v této době slaví své padesátiny. Dali jsme na jeho zdraví společně panáčka a ke čtvrté bylo na čase sbírat se k odchodu. Přece jenom některé z nás ještě čekal pěkný kousek cesty.

Valaši již odtud jeli autem, BrJájové se rozhodli jet po levé - Smíchovské straně Vltavy na metro B. Moc jsme tomu nerozuměli, protože béčko bylo lepěji dosažitelné  z pravobřežní strany, ale prostě chtěli jet jinudy, tak jeli. Nás ostatní Jedlovci ukecávali vzít to přes Lipence, ale málokdo měl světla, takže jsme zůstali u původní trasy a rychle jsme se vydali na crossík ze Zbraslavi do Komořan, abychom to stihli ještě před setměním, což se nám nakonec i podařilo. V Modřanech u nádraží se odpojil Honza Kůča a v „bezpečí“ Prahy jsme pak ponechali osudu i Vaňky, protože Hanku bolelo koleno, takže jela velmi a to velmi pomaličku.

Krátce po páté jsme takřka po 6ti hodinách stanuli opět na Malostranské. Jedliččci šli na metro, no a my zbylí jsme vyjeli Myší dírou na Letnou a tam už si každý jel k domovu po svém.

Rekapitulace:
ujeto:
47,2 km
(Valaši 30 km)
průměr:
17,1 km/hod.
čistý čas:
2:30
trasa:
Malostranská - Kampa - Národní divadlo - Výtoň - Bráník - podél Vltavy - Modřany - Komořany - Zbraslav - Vrané - Skochovice a stejnou cestou zpět.
mapa

A to je z tohoto podzimního a velmi příjemného nedělního výletu vše. Šlapej dál !!!

VrstevniceJ


odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - na hlavní stránku
správce stránky:  odkaz naHonza Brč
e-mail:  Brc@
BBCC.cz
naposledy upraveno:
29.07.2014 13:52