History z akce
MiVaSi IV.

odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz   BBCC

místo konání: pizzerie U 14 pomocníků
termín konání: 1. prosince 2001

Ahoj,

když jsem začínala psát tento zápis a koukla jsem se do kroniky, našla jsem zde, kromě seznamu zúčastněných a jejich odevzdaných či získaných hříchů, jen jedinou poznámku psanou Brčem: „21:25 - Co neošukáš, ošuká někdo jiný !!!“ Jako poslední zápis v kronice z roku 2001 sice dobrý, jako Novoroční přání pro někoho asi taky dobrý, ale přiznám se, k událostem na MiVaSi mi to přišlo trošku málo, a tak jsem poznámky raději zavřela a zapátrala jsem v paměti. Takže…

Rok se sešel s rokem a byla tu zase na společenská předvánoční akce Mikuláš + Vánoce + Silvestr. S místem konání jsme tentokrát moc práce neměli -  zvolili jsme již osvědčenou pizzerii „U 14 pomocníků“ v Ječné ulici. Ale ještě než jsme se přišli večerně poveselit, navrhnuli OAJové něco málo přes den:

E-Mail

Od: 

OAJ

Komu:  BBCC-Alive, BBCC-Friends
Odesláno:  29.12.2001 15:14
Předmět:  Pražské zahrady
Text

Ahoj lidi,

protože sobotní akce BBCC se koná až v podvečer, chceme si celodenní dlouhé těšení zkrátili krátkým výletem na kole. Samozřejmě, že základní podmínkou je, že nebude pršet. Chceme vyjet cca ve 12.00 z Letné a projet některé pražské zahrady a parky - mám na mysli Letenské sady, Strahovskou zahradu, Růžový sad na Petříně, Kinského zahradu, Ladronku, Bělohorskou oboru, Vojtěšku a Petynku. Celý okruh bude mít asi 22 km. Návrat předpokládáme asi v 16.00 Po cestě bude jistě dostatek možností opatřit si grog či jiné základní potraviny.

Kdo se k nám chce připojit, může přijet v sobotu 1.12.2001 ve 12.00 hod. ke garáži v Havanské ulici č. 20 v Praze na Letné. Neškodilo by dát předem vědět třeba na mobil 0603 553970 nebo mejl info@oaj.cz Opakuji ještě jednou, že pokud bude pršet, akce padá a těšíme se v klidu a teple domova.

Ahoj všem, OAJ a Marcela

A že se akce konala, i když jen v úzkém kruhu „nezmarů“ o tom svědčí následující OAJovy řádky (jen já si nějak nepamatuji, proč jsem se, sakra, vlastně neúčastnila):

Vyrazili jsme asi v 10:00 - OAJ, Marcela, Míla Hrubant (jako host) a Jirka Krejčík jun., který přijel na sraz na Letné na kole z domova. Projeli jsme Letenským parkem a Chotkovými sady okolo hradu na Pohořelec a odtud nahoru na Strahov. Občerstvení jsme absolvovali u stánku vedle rozhledny. Pokračovali jsme podobně zahradou Květnice na Hřebenka a odtud okolo Rošického stadionu, Hybšmanky, Spiritkyky a Ladronky do Bělohorské obory. U stadionu nás ohrožovali svou zběsilou jízdou šílenci v závodních autech. Dál jsme jeli k památníku bitvy na Bílé Hoře, kde jsem konzumovali obohacený čaj (viz snímky). Cesta zpátky vedla okolo kolejí na Větrníku a Vojenské nemocnice přes Baterie (tam jsme potkali Podčarovku jdoucí z tělocvičny kamsi) a Jirka Kr.j. nás zavedl k Loosově vile. Tam se Jirka odpojil a my ostatní jsme se vrátili na Letnou, kde jsme se uchýlili do bezpečí restaurace "Těsně vedle Burundi" za účelem vyhodnocení akce.

Ujeto bylo 26,64 km za 2h 10´

Účast : BBCC = 3, hosté = 1

Ahoj, OAJ


No a večer po šesté večer jsme se scházeli v pizzerii.

Účast byla tentokrát slabší než býváme zvyklí. Jo, jo, nějak začíná být vidět, že ta naše omladina už má trošku jiné zájmy než se bavit s „kotlíkama“. Takže kdo se vlastně sešel:

4x Vr + Lucka (Vrčky kamarádka)

PeDorky

Marta + Pavla

Vašavky

4x Vaňci

Rajče + Pavla

3x Kalivodi (bez Kájy)

BrJájové

Tomáš

Zdeněk

Toni + Radana

Malej Pepa

3x PP (bez Petra)

Pfyzik

Jirka Kr. jr.

Marcela

 …celkem 33 lidí…

Jako vždy byl připraven přibližný program

18,00 sraz
18,30 - 19,00

uvítání:
-
Velkej Pepa
- Brč
- Vrstevnice

19,30 - 20,30 Mikuláš (už to tajit nebudeme, letos přijde zas)
21,00 - 22,00 Koledy + Ježíšek
24,00 Silvestr
...a mezitím jídlo, pití a vše co s tím souvisí

Takže po sedmé Brč s VPepou krátce všechny uvítali (já jsem se té pocty tentokrát s radostí vzdala) a pak se - již tedy oficiálně - pokračovalo v započaté činnosti, tzn. neomezená konzumace všeho, co pizzerie nabízela.

Kolem osmé tu byl slíbený Mikuláš s Andělíčkem Cyklistíčkem a s Erotickou čerticí Irenou. Chyběl jen čert Jirka, který, ačkoli svou účast nejprve přislíbil, nakonec nepřišel. Poslal je své čertovské oblečení, což ale bylo po čertech málo. Je to prostě hříšník, ale budiž nám alespoň útěchou, že doma si určitě prožíval své „peklo“.

A jak to vlastně letos bylo s hříchama ?!? Protože Mikuláš letos nestíhal vše sledovat, mohl každý oznámit hříchy na druhé o kterých věděl. Hříchy pak byly sečteny a zjistilo se, že největším hříšníkem, a to se čtyřmi hříchy, byl Mirek a největší hříšnicí se dvěma hříchy Hanka. Snad ani nemusím dodávat, že tohle opravdu nikdo neočekával - no, jak je vidět, přísloví „tichá voda, břehy mele“ má přece jenom něco do sebe…

A jaké že hříchy se v Mikulášově Knize hříchů letos objevily ?!? Počtěte si sami (jen se, bohužel, nepodařilo zachovat hříchy všechny):

OAJ - hlídal kola, ale neuhlídal.

Zdeněk - ukázal nám, že i Mirek Dušín je jen obyčejný chlap :o(((

Vrstevnice - ta zlobí pořád.

VPepa - největší hříšník VPepa neustále mění vytčené trasy a celé BBCC tak svádí na scestí. Nemluvě o tom, že pak chudáci jedou delší kamenitější, bahnitější trasou a stále do kopce. Žádám přísné potrestání, neboť jsem na to sláb(a)…

Jirka Kr. sr. - bojí se dělat čerta a pořád píchá.

Brč - furt přemazává Tomovi pozadí Windowsů.

Mirek a Hanka Vaňkovi - protože mě nevzali na Korsiku.

Gábina - pořád nemá čas na kus řeči.

Hanka - nejezdila na kole.

Mirek Vaněk - ohrozil celou výpravu na běžky špatnou přípravou běžecké výstroje. Vázání na běžce z r. 1991 s dvouma dírkami (zn. Harrach) nezapadla k botě běžecké zn. Botas (s třema dírkama) z r. 1964. Do stopy jsme vyrazili v Pasekách, ale bota vypadla z běžky až na cestě na Dvoračky. Vrátil se k radosti všech na chalupu.

Zdeněk - způsobil finanční kolaps bankomatu v Montafonu v Rakouském plaveckém stadionu, když dychtivě vybral veškeré mince domnívaje se, že na celé transakci obrovsky zbohatne a bude si užívat smíšené sauny zadarmo. Dokonce navedl i svého syna.

Rajče - ztratil pas - ohrozil pokračování celé korsické výpravy tím, že se lehkomyslně nechal okrást. Nevšiml si, když „cpal láhev červeného z regálu pod košili“, že mu mezitím místní chmaták odebírá z kapsy pas včetně kreditní karty. Návrat celé korsické výpravy byl ochromen obzvlášť, když Rajče uvázlo v síti livorsnké policie, která udělala zátah na sjíždějící se antiglobalisty a teroristy do Janova na summit G7. Po 14-denním neudržovaném Rajčetově zevnějšku bylo téměř nemožné vysvětlit italské policii, že se jedná o pokojného českého občasna, který jel do zahraničí pouze za krásami korsické přírody.

Malej Pepa - svými 21 svařenými víny trhá rekordy v konzumaci svařáků. Rekord padl na Pasekách, další rekordy překonat chtěl v Montafonu, kam si vzal obrovské zásoby svařáků, ale jeho plány mu překazila omladina (jeho učedníci), která mu jeho zásoby vychlastala (Petr, Kája, Kristýna, Tom, Tomáš a Adéla). O další rekord se pak čtyřmi šampusy pokusil na Šámalce.

OAJ - největší hříšník OAJ si nehlídá kameru + mobilní telefony a klidně si je nechá na Korsice ukrást. Nehlídá si ani svoje kolo, klidně si ho, blbec, opře v lese o strom a nechá si ho rovněž ukrást. Zorganizuje zamykání Berounky - poslední vodácký sjezd r. 2001, vše připraví, navaří polévku, zakoupí rum a pak si klidně nejede a nechá celý vodácký peleton bez dozoru svému osudu. Není potom divu, že se mu účastníci zájezdu různě koupou v pohorkách v Berounce, jezdí po třech v lodi a za jízdy různě přesedají na jiná plavidla a páchají různé další nekázně.

na závěr jedna náprava - s potěšením Vám mohu oznámit, že čerti ověřili a nahlásili mi, že je přítomen absentér minulého MiVaSi Tony Štěpánek. V hlášení čertů bylo uvedeno, že má krásně upravený oblek a zejména příkladně vyžehlenou košili. Z toho vyplývá, že došlo k nápravě hříšnice, která vloni absenci způsobila.

No a pokud by se hodnotil nejdelší hřích, pak by určitě vyhrál tento:

(tučně napsané číst důrazně, několik teček znamená dramatickou pauzu)

Pro zkrácení procedury čtení hříchů jsme zvolili metodu „Dva ukáznění členové kritizují dva jiné neukázněné členy BBCC.

Aby bylo hned od začátku jasné, koho považujeme za největší hříšníky BBCC a to nejen za poslední rok (ono se to totiž táhne už déle), jmenujme je rovnou. Ano, za největší hříšníky BBCC považujeme Honzu a Jáju. Nejen, že jsou špatným příkladem ostatním, zvláště pak našemu dorostu, ale jejich hřích je i velmi nebezpečný. Samozřejmě, nejsou v BBCC jediní, kteří takto hřeší, našli by se i další, ale vzhledem k tomu, že Honza s Jájou se akcí BBCC zúčastňují téměř pravidelně, je jejich hřích o to zřetelnější. On si možná každý občas trochu zahřeší, tu a tam sám nebo i ve dvojici, někdo snad i dokonce ve větším počtu, ale pokud to není v rámci BBCC, je to jejich věc a nebudeme se tím tady zabývat. Ale to, co dělají Honza s Jájou naprosto pravidelně, na každé kolové akci, to prostě už nemůžeme takhle dál nechat. A proto navrhujeme, aby Honza s Jájou byli za tento neustále se opakující hřích vyhlášeni největšími hříšníky BBCC... Teď už asi každý tuší, co máme na mysli……… Ano, Honza s Jájou (znovu ale zdůrazňujeme, že nejen oni), jezdí v rámci BBCC na kole………BEZ PŘILBY !!!

                                                                                                                                             P & D

Mikuláš byl za námi a před námi byly Vánoce. Jako vždy se neobešly bez koled a bez dárků.

No a o půlnoci jsme Horolezeckou oslavili Silvestra. Lojza PP se snažil obohatit atmosféru maskou Bin Ládina a kytaru doplňoval střelbou z kulometu, ale pak zcela neplánovaně upadnul pod věšák a byl klid. Jo, jo, kdyby to takhle šlo strčit pod věšák i toho opravdovýho Ládínka a všechny teroristy vůbec, to by se to na světě krásně žilo, což… Jenže pak bychom si asi zase neměli kam věšet kabáty, ach jo…

Dále už se jen konverzovalo a konzumovalo a poslední vydrželi asi do třech do rána, kdy byli personálem definitivně vymeteni.

Jeden rok končí, další začíná. A co nám přinese pěkného či nepěkného ?!? To se necháme překvapit. A já všem přeji, ať se Vám podaří, co se podařit má a ať nám to spolu pěkně šlape dál. Tak šťastný a veselý…

V Praze dne 24. listopadu 2002
odkaz na
Vrstevnice


originální History.DOC od Vrstevnice je ke stažení zde

odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - na hlavní stránku
správce stránky:  odkaz naHonza Brč
e-mail:  Brc@
BBCC.cz
naposledy upraveno:
20.01.2003 16:33