V Praze dne 22. ledna 2001

History z akce BBCC s názvem
BSBB
(= Běžky Sjezdovky Brusle Bazén)

akce číslo: 1

místo konání: Lochov, Krkonoše (Medvědín, Mísečky)

termín konání: 12.-14 ledna 2001

bomby nalezitelné v této history:

pátek 12.1.2001

Do Lochova jsme doráželi auty (a Talbotem :-) v tomto pořadí:

celkem se nás večer v Lochově sjelo 6 - tedy komorní sestava
večer čistě stylová konzumace: šampaňské (od Pfyzika) & kaviár (od Jáji)
odchod do kanafasu a spacáků již ve 2:30 (rekord
BBCC tedy tentokrát překonán nebyl)

Mimořádná událost dne, přesně řečeno večera, vlastně noci:
Při cestě (zhruba za Mladou Boleslaví) něco spadlo (lépe řečeno odletělo) ze zahrádky Talbota: Uslyšeli jsme v kabině podivné zadunění. Řekli jsme si: "Hele, asi něco spadlo". Tak jsme raději zastavili. Zjistili jsme, že opravdu ale opravdu jedny lyže chybí. Byly to Brčovy lyže. Vyběhli jsme tedy s Adélou směrem zpět po silnici a svítili baterkou do pole vedle silnice, kam jsme si bláhově mysleli, že lyže z auta odletěly. Mýlili jsme se: lyže ležely na silnici v protisměru a na jejich umístění v časoprostoru nás upozornil nikoliv zrakový ale sluchový vjem: lyže totiž vydávaly zlověstný zvuk, který způsobovala kola aut přejíždějící přes lyže. Zkrátka a dobře: lyže jsme neuviděli ale uslyšeli! Trvalo dost dlouho, než bylo možné při hustém provozu přejít silnici, vzít třesoucí se rukou přejeté lyže a s tlukoucím srdcem zjistit, jestli to ve zdraví přežily. Nebudu vás déle napínat, musím suchopárně oznámit, že lyžím se nestalo nic, jen jedna hůlka byla lehce ohnutá - zkrátka zase nuda. Ale přece jen to byl nový rekord
BBCC: počet lyží, které odletěly ze střechy auta při akci BBCC byl totiž prozatím =0. (Počet odletělých kol ze střechy auta při akci BBCC je však samozřejmě nenulový.)

sobota (naštěstí ne pátek) 13.1.2001

Ráno se z Prahy směrem k Lochovu vyřítili:

celkem nás tedy na sobotní výlet bylo 12
Po vydatné (spíše pozdní :-) snídani jsme se rozdělili na dvě sekce a vyrazili směrem ke Krkonoším.

sekce běžková: Mirek + Magda Vaňkovi + Hana Morávková + Marcela + PeDorky + Pfyzik:
pod velením Mirka si vyšlápli po poněkud zledovatělé ale zato nádherně sluncem ozářené cestě z Dolních Míseček na Horní Mísečky a dále na Vrbatovu boudu a jak jinak než zpět

sekce sjezdová: Jája + Tomáš Fialovi + Honza + Adéla Brčové + Vašek:
pod velením nikoho lyžovali na poněkud zledovatělém ale zato nádherně slunečném Medvědíně.

Cestou zpět z Krkonoš do Lochova jsme se všichni zastavili v Jičíně, kde se téměř všichni vykoupali v krásném nově rekonstruovaném bazénu. Mnozí se tam pářili v páře, vířili ve vířivkách, tekli v proudu umělého potoka, někteří si pak zaskákali z prkna a také se povozili na tobogánu, na kterém se někteří nejmenovaní dospělí chovali

Mimořádná událost dne, přesně řečeno večera, vlastně noci:
Cestou zpět z Krkonoš byla sjezdová sekce
BBCC jedoucí v zelené Felicii zastavena v Horkách u nějakéjáteďnevímjaké Paky policejní hlídkou vyzbrojenou samopaly (zřejmě hledali nějakého Kájínka či Ládínka či koho). Koukli do auta a usoudili, že nikdo v autě se hledanému Kájínkovi či Ládínkovi či komu nepodobá, a tak dali sjezdové sekci bez další kontroly pokyn k pokračování v krasojízdě. To bylo docela štěstí, protože stav dokladů v autě byl tento:
- Brč tč. řídící Felicii neměl svoji občanku ani svůj řidičák(, ale zato měl zcela zbytečně techničák od Talbota, který stál tč. v Lochově)
- tč. neřídící Jája neměla techničák od Felicie (, ale zato měla v tuto chvíli zbytečně svůj řidičák)
Shrnuto: bůhví, jak by dopadla policejní kontrola auta bez dokladů, které řídil řidič bez dokladů ? ! :-( :-o :-O :-)
Celá sjezdová sekce
BBCC v autě měla obrovskou radost, že nebyla kompletně zastřelena policií za svoji hrubou nekázeň. Brč mívá ve zvyku svoji radost projevovat ve svém autě (tj. v Talbotu - poznámka Brč) bujarým bušením do volantu. Ve Felicii, která má na volantu klaksón, měla takto projevená radost ten účinek, že auto začalo za zády policistů zuřivě troubit jako na poplach :-O :-). V policejní hlídce pochopitelně velmi viditelně hrklo - nebyla si totiž jista, zda Brčovo zběsilé troubení není třeba nějaký signál pro komplice hledaného Kájínka či Ládínka či koho k zahájení palby na policisty z přilehlého křoví. A tak přiložili policisté své nedočkavé ukazováčky na spouště svých nedočkavých samopalů. Nebyli však příliš pohotoví: než se rozhodli, že sjezdařskou sekci BBCC v autě rozstřílí na cucky, jak to kdysi natrénovali s Bonny & Clyde, šlápli jsme na knedlík a zmizeli jsme jim hrdinně z dostřelu v černotě noci. :-O
No a taky jsme na to šlápli proto, že už jsme měli hlad a chtěli jsme brzy dojet do nějaké hospody :-)

Brzy večer z Lochova odjel do Prahy Mirek s Magdou, Hankou M. a Marcelou.

Ostatní spíše unavení než rozjaření byli vůbec rádi, že alespoň někteří dožili alespoň půlnoci, aby vyslechli klasickou půlnoční sentimentální píseň "Horolezecká".

počasí: azuro (v noci ovšem tma jak v…), -12o C, total bezvětří
vše ostatní: neměřeno a nezjištěno a ani nezjišťováno

neděle 14.1.2001

Dopoledne probíhaly (osmělím se odhodit svůj stud a bez obalu říci: ) "spací orgie": ještě v 11 hodin se z pelechů nevyhrabala dobrá polovina z nás. A co víc: někteří již nespící členové BBCC byli nadále zahrabáni ve svých peleších a komunikovali se snídajícími členy BBCC zpod peřiny!

Až po 12.! hodině jsme vyrazili (bez prozatím spícího Tomáše) pouze na procházku do okolních Prachovských skal. (Na brusle tedy nakonec nedošlo, takže správný název této akce BBCC by měl být BSB.)
Kolem 14. hodiny jsme po nevyčerpávajícím pochodu dorazili do restaurace v Turistické chatě nedaleko jezírka u Pelíška. Odtud Jája zavolala Tomáše (, který zrovna vstal), aby za námi přišel na oběd. Protože měl Tomáš velký hlad, rozběhl se přes kopec a byl tam za námi "v mžiku" :-)

Cestou zpět vyšlapali Tomáš a Adéla na zamrzlém jezírku ve sněhu logo a nápis BBCC (zdokumentováno).
U přací hlavy ve skalách jsme si každý se svou rukou na "přací hlavě" pro sebe něco popřál (přání byla tajná, takže nezdokumentováno).

Mimořádná událost dne: Nový rekord BBCC: nejdelší spánek při akci BBCC: Tomáš: do 14 hodin! (celková doba spánku pak: 16 hodin)
Nemimořádná událost dne: Cestou do Prahy již žádné lyže z auta nikomu nespadly.

počasí: zataženo (ale nahoře v kopcích však možná azuro), -10o C, total bezvětří
celkem nás bylo v neděli 8
externisté
, kteří se z dálky dotkli této akce:
- Irena: volala z Výrovky, že nás zdraví a že se tam setkala s Kristýnou F.
- Johana: měla původně na tuto akci jet, ale nakonec nemohla. Coby její zástupci přijely alespoň (speciálně pro tuto akci
BBCC BSBB Johanou upečené) dva pekáče perníku, který byl sněden opravdu ale opravdu velmi rychle…
vše ostatní: neměřeno a nezjištěno a ani nezjišťováno

zapsal (a to po dlouhé době výjimečně lezoucí Vrstevnici do zelí): Brč


odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - na hlavní stránku
správce stránky:  odkaz na Honza Brč
e-mail:  Brc@BBCC.cz
naposledy upraveno:
22.01.2001 17:13