akce Maxov
10.-12. září 2010
pozvánka

Brtsch Pro BBCC

Ahoj BBCC, 

blíží se čtrnáctýho devátý a kdo si ještě pamatuje, ten si jistě vzpomene, že dříve bývávávalo zvykem v tuto dobu vyjet na výlet :o)))

Nemám teď sice na mysli návštěvu "našeho" soutoku Otavy s Blanicí, ale nabízím víkend v Jizerských horách, při kterém můžeme nostalgicky projet trasy nám notoricky známé nebo se nabízí i mnoho nových variant (Polsko nevyjímaje!!!)

 

UBYTOVÁNÍ
dalo by se říci, že zcela zdarma. Mám totiž k dispozici kamarádovu chalupu (resp. bývalou hospodu) v Horním Maxově, kde budu již od úterního večera (7.9.) trávit dovolenou a na víkend (10. - 12.9.) je tedy možno přijet - kdo bude mít čas a chuť je srdečně vítán :o)))

Chalupa má plně vybavenou kuchyň, jedno WC, jednu koupelnu (vím, není to ideální, ale s tím nic nenadělám...) a 4 velké pokoje, kde se může na postelích vyspat 8 - 10 lidí, na zemi na vlastních karimatkách pak množství neomezené. Tedy omezené kapacitou :o)))

Nutno si vzít jen svůj spacák a prostěradlo. Kdo bude spát na zemi tak i karimatku.

Kola lze uskladnit uvnitř.

Jo a je tam klasický kulečník !!!

 

CENA
dá se říci, že lidová - v podstatě musíme uhradit jen propálenou elektřinu. Elektrikou se topí a pořizuje se horká voda.

Zkusím zjistit, jak to tak zhruba vypadá, ale zatím bych to odhadovala tak na 50-100 Kč za osobu a víkend.

 

JÍDLO
lze si uvařit nebo je v blízkosti (cca 300 metrů) estancie Driketa, kde velmi dobře vaří. Vyzkoušeno!!! Jídla mají v rozpětí od chleba s máslem až po 300 gramový biftek. Ceny lidové.

 

DOPRAVA
autem se dostanete do Jablonce a tady se přes všechny kruháče směrujete na Tanvald.

Že jste na správném výjezdu poznáte podle toho, že se silnice frézuje a tudíž je tu kyvadlový provoz řízený semafory. Projedete první semafory a u druhých (teď už nevím, jestli těsně za nimi nebo v rámci té uzavírky) je odbočka vlevo na Horní Maxov. Tou se vydáte a pojedete furt pryč do kopce na Horní Maxov.

V mapce je nákres kudy jet. V Karlově se pak odbočí vlevo - přiznám se, že nevím kam je to tam směrováno, jen vím, že odbočka je přesně naproti Paroubkovic chalupy...

No a jakmile budete mít po pravé ruce Penzion Pod Severákem (poslední barák vpravo), tak v zápětí po levé straně uvidíte asi 3 - 4 chalupy, kde před jednou z nich (předposlední, kterou uvidíte) bude stát moje modré autíčko s nosiči na střeše.

Vedle baráku vpravo je hned lampa pouličního osvětlení.

Pro majitele GPS a navigací přikládám ještě přibližnou lokaci:

LAT: 50°46´ 15.72"   LON: 15° 11´ 30.11"

mapa

 

PROGRAM
  sobota

  - výlet na kole - v sobotu plánuji odjezd nejpozději v 9:30, takže kdo chce přijet jen na jeden den, počítejte prosím s tím.

  - kilometrově uvidíme, ale dá se to přizpůsobit jak "mladým a neklidným", tak i "nám stále mladým, ale již klidným" :o)))

  - večer je možno využít koupání nebo saunu v bazénu v Jablonci - vyzkoušeno a dost dobrý (2 hodiny cca 80Kč + 100 Kč vratná záloha)

  - sobotní večeři lze objednat v Mexické restauraci poblíž bazénu - v podstatě pojedete kolem ní, je u posledního kruháče při výjezdu z Jablonce (takové zeleno-červené stavení). Záleží na dohodě a zájmu. Jinak je tu, samozřejmě, již zmiňovaná Driketa.

  neděle

  - buď krátké kolo (cca 23 km na Černou studnici) nebo pěší výlet do okolí

 

CO S SEBOU

  - spacák a prostěradlo, event. karimatku

  - jídlo hlavně na snídani - nejbližší obchod je v Jablonci

  - doporučuji vodu na pití - místní je sice pitná, ale je trošku železitější, což některým může v nepřevařené formě vadit. Jinak je voda naprosto bez jakýchkoli problémů použitelná na pití i veškeré vaření. I na splachování :o)))

 

PŘIHLÁŠENÍ
Vzhledem k tomu, že zatím nevím, zda budu od úterního večera na netu, prosím zájemce, zda mi mohou svůj příjezd avizovat na mobil 731 546 154 (signál rovněž trošku nestabilní, tak když tak nechte vzkaz na záznamníku). 

Nepotřebuji závazné rezervace, místa je dost a dost - prostě když se rozhodnete přijet, tak přijeďte, rádi Vás uvidíme a rádi si s vámi zase vyjedeme :o)))

 

Radka

 


přejít na Brtsch/hlavní
nebo na Brtsch/akce

nebo na BrtschProBBCC/akce
nebo na BrtschProBBCC/hlavní
nebo na BBCC/hlavní

webmaster: Honza Brtsch - kontakt

Poslední úpravy stránky: 07.09.2010