Ahoj doubleB-doubleC-áci!! Akce BBCC
100 JK (jarních km)
alias KNP (Kdo Nepojede, Páprdovatí)

  odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz BBCC

se koná v neděli  21. 4. 2002

Je to tady, kdo to ještě nezkusil (ujet na kole 100 km), má možnost.
To budou známí čumět, až jim jen tak mezi řečí předhodíte, že jste si nedávno vyjeli jen tak v neděli na kole, no bylo to něco přes sto km…

Start:
Zámečnictví Noutonice (bývalý statek - tam odkud se vyjíždělo na letošní Okoř). Parkování opět na dvoře. Jak najdete Noutonice - je to malá vesnička u Okoře. Cesta - Praha - Černý Vůl - Velké Přílepy - Noutonice.  Vlevo od budovy zámečnictví (viz foto) vjezd vraty. Na dům narazíte cestou od Velkých přílep (hned za hospodou v Noutonicích)

Čas:
první mohou vyjet v 8:00. To už tam budu a rozdám mapy. Já bych rád odjel do 9:00. Po 9:00 budou ležet mapy pod kamenem před vraty. (Pokud na statku nějaký dobrovolník nezůstane).

Trasa:
Noutonice, Okoř, Brandýšek, Smečno, Nová Studnice, Lodenice, Mšeno, Třtice, Amálie, Lány, Běleč, Chýňava, Podkozí, Svárov, Červený Újezd, Jeneč, Dobrovíz, Kněževes, Tuchomwěřice, Noutonice. 
Cesta je pouze po silnicích, převážně nejnižší třídy. Jak je patrné z profilu trasy, jede se převážně s kopce. 

 

Technické údaje:
Trasu jsme s Dorkou projeli. Trvalo nám to čistého času 5.hodin a 54 min. při průměrné rychlosti 18,46 km v hodině. Celkem jsem to jeli s přestávkami cca 8 hodin. Na trase je 34 hospod. Doporučuji cukrárnu na náměstí ve Smečně a těsně před cílem, cyklistům notoricky známou restauraci v osadě Hájek (mezi Červeným Újezdem a Jenčí). 

Zamyšlení:
100 km není tak úplně málo, ale vzhledem k tomu, že terén není opravdu moc náročný a hlavně vede po silnici,  ujede to každý. Pro jistotu bych počítal asi tak 10 hodin na cestu - budete mít rezervu a cestou možnost se několikrát občerstvit. Je sice dlouho vidět, ale přesto bych doporučil vyjet co nejdříve. Pro jistotu uvádím, že trasu lze pochopitelně kdykoli libovolně zkrátit a kdyby bylo nejhůř, zajedu pro vás autem, pokud mi telefonem oznámíte, kde "ležíte".

Mapy:
rozdám na startu i s popisem trasy. Na několika místech je lépe se podívat do popisu, protože značení v terénu není tak úplně jednoznačné. Na tyto místa zřetelně v popisu upozorním. Map by mělo být dost.

Poznámka:
Tentokrát asi nebude úplně vhodné jet najednou v jednom chumlu. Doporučuji utvořit skupinky, které se pak budou různě potkávat v restauracích, předjíždět, přeskupovat  apod.  A jedna prosba: přesto že terasa vede po silnicích, jedná se často o silnice ve velice špatném stavu. Dejte pozor na díry, hlavně při sjezdech a pochopitelně na auta. (Třikrát budeme křižovat velmi frekventované hlavní silnice).

Pro ty, co nebyli na poslední Okoři, připojují obrázek průčelí zámečnictví v Noutonicích.

A jedna soutěž o ceny na začátek:
Co to je uprostřed dveří na obrázku?
Nápověda: doporučuji se podívat zblízka na místě.

Šlapej dál!
odkaz na
Velkej Pepa


odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - hlavní stránka
správce stránky: odkaz naHonza Brč
e-mail: poslat e-mailBrc@BBCC.cz
naposledy upraveno:
16.04.2002 10:19