Vážení BíBíCíCáci,
jistě jste dle kalendáře akcí zjistili, cože to bude za akci v termínu 
24.–26. 8. 2001 
ano, ano? ano! bude to akce BBCC  s hlavním názvem 
Ukrajina II.
a dále je to akce
BBCC  s rekordním počtem anebů:
aneb
chudoba cti netratí
aneb
hurá do Svučic
aneb
ohrožení rozzuřeným zemědělcem
aneb
konečně zajímavé spaní:
na betonu, v chlívku, pod balvany
aneb
Calex 1956
aneb
po stopách Jana Žižky z Trocnova 
aneb
jak nám jeho lapkové zbourali hrad Křikava
aneb
po stopách života komunistické smetánky 
aneb
Vystrkov a jeho „štrougalovská historie“
aneb
prožitek socialistického realismu
aneb
vezměte s sebou koule!

management: Kalivoda tours

PointRed.gif (326 bytes) Místo konání
jižní Čechy, oblast cca 20 km od Orlíka západním směrem. Nejbližší „velkoměsto“ jsou Mirovice.

PointRed.gif (326 bytes) Co vám mohu nabídnout?:
Místa, kde BBCC  ještě nebylo, prožitek minulého století, prožitek socialistického realismu, posezení u piva v místních hospodách. No, nechcete se z „hnusné“ kapitalistické konzumní společnosti vrátit o nějaký ten pátek zpět? 

PointRed.gif (326 bytes) Porovnání UK I. s UK II.:

UKRAJINA I co UKRAJINA II
ve stanech či volné přírodě s rizikem ohrožení medvědem a zloději spaní ve stanech či volné přírodě s rizikem ohrožení rozzuřeným zemědělcem (mnohem nebezpečnější) a zloději
volná příroda mytí volná příroda a dále obecní pumpa, spousta nádherných rybníků (uvažte, že ani Praha s teplou sprchou není tak daleko jako Z UK I.)
volná příroda WC volná příroda a dále skutečná dřevěná kadibudka se střechou z červených kanadských šindelů jinak vyvedená v barvě zelené, kolem krouží vlaštovky, při zavřených dveřích trochu dusno při otevřených nádherný pocit soužití přírodou pro fajnšmekry na civilizaci - chemické WC uvnitř chalupy
konzervy s sebou, občas hospoda jídlo konzervy s sebou, častěji hospoda

PointRed.gif (326 bytes) Ubytování - nabídky:
  PointRed.gif (326 bytes) varianta I.: chaloupka
spaní v chaloupce z poloviny 19.stol., původní obyvatel domkář či kozičkář, současný obyvatelé: Kalivodi (původem statkáři, později rozkulačení, ale bohužel už  znovu nezakulačení) - počet míst omezen velikostí chaloupky (postelí 9, podlahová kapacita 4-5)
  PointRed.gif (326 bytes) varianta II.: beton, širák, chlívek
spaní na betonu vyrobeném ukrajinskými dělníky (pravými) pod střechou z bobrovek (pův. cihlové tašky), když si vezmete nafukovačku nebo karimatku je to jako ve stanu (není ovšem pro opilce, protože spát se chodí po žebříku) a ještě další varianty (ale o nic moc lepší) např: spaní pod širákem, v chlívku (bez domáho zvířectva), ve sklípku stany nejdou moc použít, protože pod normálně vypadajícím trávníkem jsou dlažební kostky, takže stan nelze přikolíkovat, jen tak postavit a zatížit vlastním tělem.

PointRed.gif (326 bytes) Popis cesty tam:
Výhoda UK II oproti UK I je vzdálenost UK II od centra Prahy: cca 80 km. 
Pojedete z Prahy po strakonické výpadovce až na křižovatku se zpomalovacími pruhy (cca 75 km od Prahy), kde se dáte vpravo na již výše zmíněné Mirovice (vlevo jsou Lety – známé svým vyhlazovacím táborem pro Romy a prasečákem – a za obcí Lety je Žďákovský most s bungee jumpingem a za ním a pod ním Orlická přehrada). Tam ovšem pojede jen ten, kdo si chce skočit z mostu. Všichni ostatní pojedou na této křižovatce vpravo na Mirovice. Projedete Mirovicemi a dáte se odbočkou vlevo přes koleje směrem na Blatnou. Pokud tuto odbočku minete, také pojedete přes koleje, což Vás zmate, ale už pojedete jinam. Ne, že by se nedalo z této strany do Svučic dostat, to ano, ale trasa zde popsaná to není. Vymotat se musíte sami a vycházejte z toho, že všechny cesty vedou nejen do Říma, ale také do Svučic. Tak dále: když tedy odbočíte dobře směrem na Blatnou, ujedete cca 2 km a odbočíte z této hlavní blatenské na úzkou silničku směr Mišovice (nejsem si jista, zda tam je nějaká cedule). Vlasně ani nebude odbočovat, protože odbočuje ta hlavní na Blatnou a Pohoří, zatímco vy pojedete vlastně rovně. Dále už je to velmi jednoduché: Projedete Mišovicemi a budete se držet silniček vedoucích vpravo (jinak  dojedete do Pohoří, ale z druhé strany). Odtud je 1 km do Svučic – Vašeho cíle. Tam asi uprostřed vesnice je chaloupka č. 25 – což jsme my.
Krásný popis – Karel z Adventury by mi mohl závidět :-)

clickni si na mapku okolí Svučic - a zvětší se ti!
clickni si na mapku okolí Svučic - a zvětší se ti!

PointRed.gif (326 bytes) Návrhy cykloakcí:
(možno společně dotvořit - pro Korsičany a jiné zdatné bude trasa dlouhá – předlouhá, protože po korsické vysokohorské cyklistice drobné terénní nerovnosti (jak při poslední návštěvě chalupy „Taťka“ nazval naší Drahenickou horu, která v naší vsi rozhání mraky a zadržuje bouře) Blatenské pahorkatiny budou jako výlet po Holandsku.

  PointRed.gif (326 bytes) 1. den - po stopách Jana Žižky z Trocnova aneb jak nám jeho lapkové zbourali hrad Křikava a kde Žižka přišel o druhé oko třískou z hrušky. Variantně cca 45 - 90 km, v případě příznivého počasí koupání v mnoha rybnících, kolem kterých pojedeme, večeřet můžeme v hostinci U Labutě nebo jinde, spát můžeme  „pod širákem“ na zbytcích zříceny hradu Křikava, ev. se schovat pod zbylé balvany, je tu od místní mládeže nanošené dřevo na oheň, koupat se můžeme v rybníku pod Křikavou, výhled na krásný vesnický kostelíček, medvědi ani místní rozzuřený zemědělec zde nehrozí

  PointRed.gif (326 bytes) 2. den - po stopách  života komunistické smetánky aneb Vystrkov a jeho „štrougalovská historie“ cca 50 km, tato trasa je vlastně okolí Orlíka, možno se opět koupat, možno navštívit hrad Orlík atd.

Víkend možno  prodloužit třeba o pondělí, protože tam celý poslední týden  budu a můžeme udělat např:
  PointRed.gif (326 bytes) 3. den - dle nálady Stehlíkova „Země zamyšlená“, či hornické Příbramsko, či prohlídka Březnice a zámku, či koupání v opuštěném lomu  atd. atd.

PointRed.gif (326 bytes) Jídlo a pití:
si prosím přivezte s sebou.
Večery možno trávit u ohniště, grilovat kuřata či na grilu rožnit kotletky a jiná masíčka (za anachronismus  možno považovat ledničku umístěnou v chaloupce, kde se dá přivezené masíčko - a nejen masíčko v klidu uchovávat, aniž by ho oblézaly všudypřítomné  jihočeské mouchy). Ale mohu vás uklidnit. Aby to bylo alespoň trošku stylové, lednička byla vyrobena firmou Calex v roce 1956. Ale funguje super.

PointRed.gif (326 bytes) Prosba:
Všichni, kteří se rozhodli přijet (a mělo by Vás být hodně vzhledem k tomu, že kromě Korsiky a víkendu na Cihelně jiná cyklistická akce toto léto nebyla) dejte mi, prosím, vědět mailem
na poslat E-MailKalivodova@AGPOS.cz nebo
na poslat E-MailAGPOS@AGPOS.cz, abych měla představu kolik Vás přijede a zařídit, jak se vejdeme. 
Zvláštní požadavky lépe telefonicky na mobil   Gábina: 0603 418386
ale s tím, že budu nyní na UK II a tudíž částečně mimo signál, takže si poslechnu vzkaz a zavolám sama.

PointRed.gif (326 bytes) P.S.
Ono se v chaloupce najde i umyvadlo a když si donesete vodu z blízké pumpy, můžete se ošplouchat.
Vezměte s sebou koule
(pro neúnavné rejpaly uvádějme místo slova koule raději slovo petanque (pozn. Brč)) – jedny máme – uděláme večer turnaj!

za odkaz naKalivoda tours
všechny zdraví
Gábina


odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - hlavní stránka
správce stránky: odkaz naHonza Brč
e-mail: poslat e-mailBrc@BBCC.cz
naposledy upraveno:
14.08.2001 10:44