Ahoj BíBíCíCáci! Akce BBCC

Sázava

se koná ve dnech 10.–12. 9. 1999.

Kam: Sázava v úseku Týnec - Pikovice
Základna: Brziho chata v Jílovém
Nářadí: Lodě, event. pádla
Doprava: Vlastními auty
Strava: Individuálně z vlastních zdrojů či za úplatu v pohostinstvích, na sobotní večer společně připravený koňský salám zapečený v pivě.

Sázava je v úseku Týnec-Pikovice vedle tzv. Stvořidel jediným slušně tekoucím úsekem jinak velice líné a zregulované řeky. Je tu několik více než méně rozpadlých jezů, které jsou však většinou sjízdné a pod kterými jsou většinou velice příjemné peřeje. V řece jsou často kamenná pole, která vyžadují zvlášť za nižšího stavu vody dost pozornosti. Je dobré, když tu je trochu víc vody, ale začátkem září by snad i konečně nějaká mohla být. Doufejme, že do té doby bude pršet (v pracovní dny). Celý úsek je obklíčen hustou chatovou zástavbou a tak se tu nedá klasicky tábořit. Ostatně je tak krátký, že by to ani nestálo za to. Řeku po celou cestu v menším či větším odstupu provází železnice a tak se dá jízda skončit prakticky kdekoliv.

Nástin programu :
1. den - pátek - 10.9.
Příjezd na Brziho letovisko v odpoledních a podvečerních hodinách, ubytování podle možností v chatě či v jejím těsném sousedství ve stanech. Spacáky a karimatky samozřejmě vlastní. Společenský večer podle všech dobrých dosavadních zvyklostí BBCC.

2. den - sobota - 11.9.
Příjezd případných opozdilců do 9.00, v 9.30 odjezd vlastními vozy do Týnce n.S., asi v 10.00 - 10.30 flotila odráží z Týnce směr Pikovice. Podle množství vody, fyzické kondice a nálady účastníků lze dojet buď :

a) do Pikovic (20 km,  8 jezů a asi jen jeden z nich bude nesjízdný) a druhý den totéž nebo jen část do Žampachu,

b) do Žampachu (10 km, 7 jezů), zbytek dojet druhý den (Žampach je od Brziho chaty nejbližší přístup k vodě, je dosažitelný auty a je tam i občerstvení). Večer opět společenské setkání navazující na to předešlé.

3. den - neděle - 12.9.
Podle varianty zvolené pro sobotu buď znovu splutí nebo dosplutí úseku. V odpoledních hodinách odstranění škod vzniklých na Brziho nemovitosti a návrat do Prahy.

Uvítám každý další nápad a jinak se těším na přihlášky (kdo, s kým, na čem, od kdy, do kdy, jak atd.) na svém emailu, faxu nebo telefonu.
Sraz pro ty, kteří ještě neznají Brziho letní sídlo, bude v pátek mezi 17.00.a 17.30 na návsi před hospodou v obci Radlík - tam budu čekat já Olda (zelená Felicia AHZ 17-64 s jednou až dvěma loděmi na střeše). Dejte vědět, kdo tam chcete přijet.
Sraz s Brzim na vyzvednutí lodí z půjčovny si dohodněte přímo s ním.
Druhý možný sraz je ještě v sobotu ráno do 9.00 zase na návsi v Radlíku. Tenhle sraz si ale zájemci musí předem telefonicky dohodnout se mnou (02 374212 nebo 0603 553970), protože bych tam nerad jezdil tak brzo ráno zbytečně.

Ahoj, Olda


Poslední aktualizace této stránky: 23.09.2000 17:05