Obrázky z akce z akce z akce
Zbraslavice II.

odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz   BBCC

místo konání: Zbraslavice u Kutné hory
termín konání: 9.-11. května 2003

Ahoj!
Tak zase Zbraslavice, ovšem po této návštěvě jsme se jednoznačně shodli: „Nikdy více Zbraslavice!!!“ Nabídky rekreačního střediska U starého rybníka jsme využili proto, že nám byla nabídnuta sleva na ubytování. Ovšem jak jsme zjistili, sleva byla krutě vykoupena zdejšími pobytovými podmínkami, které se za tu dobu nezlepšily. Stagnovaly a neudržované se logicky zhoršovaly… A snídaně, ty jsme po minulé zkušenosti raději ani nezkoušeli…


pátek 9. května

Dnes se nás do Zbraslavic sjelo jen pár:

Radana - ta byla na chatě už pár dní

PeDorky - ty bydleli u Radany na chatě

Vašavky

Vr + Podčarovka

MPepa + Magda

a v noci přijel ještě Toni

…prozatím 10 lidí…

Dnešní večer jsme strávili u Radany a při vínku mi VPepa s Radanou slušně zredukovali plánovanou trasu. Trošku je vyděsilo, že hodlám příslušný mapový výseč objet kolem dokola :-). A v noci nás trošku zaskočila bouřka. Co bouřka, dost hustý slejvák. Naštěstí se to ale všechno vypršelo přes noc a ráno nám krásně vysvitlo sluníčko.


sobota 10. května

Od „časného“ rána přijížděli další:

Jedličky

BrJájové - zcela nečekaně UŽ v 9,30 !!!

Marta + Pavla

Jirka sr.

Gábina

…celkem 18 lidí…

SMS

Od: 

Brzi

Komu:  Vr
Text

prsi, prsi, neprijedu. Brzi

Odjezd se dlouho nedařil - pořád se něco dolaďovalo a dobalovalo. Až v 10:30 jsme konečně vyrazili. Naše jízda ale netrvala dlouho - už po 2,70 km se nám do cesty připletla hospoda na letišti, která se všem velmi zalíbila a tak jsme nejen posnídali první pivo, ale zamluvili jsme si ještě na večer grilované steaky z panenky.

Dál se jelo celkem pohodově :

objeli jsme letiště a v Radvančicích jsme najeli na ŽTZ.

ŽTZ byla krásná a pohodová - tedy až na poslední úsek před Třebětínem, který nás díky vysoké zabahněnosti terénu vůbec nelákal. Objeli jsme to raději po silnici.

v Třebětíně se odpojil Toni s Judy, kteří se zvolna vydali zpět. No a my ostatní jsme pokračovali dál po silnici do Vrbky.

kousek za Vrbkou vyčetl VPepa z mapy jakousi zpevněnou cestu kolem potoka. Teda to byla nádhera - asfaltíček, vlevo potok, vpravo nádherný les. A pořád s kopečka až do Ledče.

v Ledči se již značně o svá práva hlásily naše žaludky, takže bylo jednoznačně rozhodnuto o obídku. Chvilku jsme hledali a nakonec jsme se rozhodli pro příjemnou hospůdku na náměstí. Prostředí bylo velmi pěkné, jídlo bylo dobré a obslouženi jsme byli docela rychle. Prostě pohodička. No a kolem druhé jsme vyrazili dál. Nebo spíše zpět.

nyní nás čekala cesta po ČTZ kolem Sázavy, ovšem kdo zná Sázavu ví, že podél téhle řeky je to samý skopec dokopec. A navíc pěkně výživný.

kousek za Ledčí Vašek píchnul.

pak jsme dali pivo na zahrádce hospody v Chřenovicích a tady píchla Jája - ukázkově u hospody.

ve Zruči jsme se dost dlouho rozhodovali kudy dál. Byla možnost jet dále po ČTZ, ale s tou měla Radana i VPepa dost špatné zkušenosti. Celkem nedávno ji zkoušeli a byla silně zapadaná vzrostlými kmeny, takže neustále vláčeli kola přes různě velké kmeny. A když nám i místní obyvatelé potvrdili nesjízdnost tohoto úseku, bylo jednoznačně rozhodnuto jet po silnici do Dubiny, na Želivec a tady jsme opět najeli na ČTZ, po které jsme už dojeli až do Zbraslavic.

v jedné zatáčce sebou ještě stihla Dorka říznout o zem - ustřelilo jí kolo na písku. Nic se jí na štěstí nestalo, ale drobný poúrazový šoček měla.

 

Rekapitulace

Najeto:  62 km (Toni s Judy cca 33 km)
Čistý čas:  4:29
Prům.rychlost:  13,8 km/hod.
Trasa:  kemp - letiště - Radvančice - ŽTZ - Třebětín - po silnici - Vrbka - zpevněná cesta kolem potoka - Ledeč nad Sázavou - ČTZ - Chřenovice - Zruč nad Sázavou - po silnici - Dubina - Želivec - ČTZ - Zbraslavice - kemp

Nutno říci, že jsme toho všichni měli nějak dost. Někdo dal ještě pivo v hospodě ve Zbraslavicích, někdo ale jel rovnou do kempu pod sprchu. V kempu nás pak čekal Honza Chalupský (známý od Jedličků), který dojel z Prahy na kole. Tím pádem nás bylo

…celkem 19 lidí…

Večer

po osmé hodině jsme se všichni sešli v hospodě na letišti.

byli skvělé steaky na grilu, na které jsme se ostatně celý den všichni těšili.

pak jsme chtěli hrát, ale místní piloti tu zrovna tento večer měli jakési vítání nováčků a oslavu pilotních zkoušek, což obnášelo spoustu alkoholu, spoustu šíleného halasu a řevu a soustu jakýchsi „rituálů“, jejichž smysl jsme příliš nechápali a které nám přišly slaboduché.

pan majitel měl ale pro nás pochopení, takže se nejen za piloty omlouval, ale vpustil nás dokonce do vedlejšího salonku, kde jsme konečně měli trošku klidu a vlastní pohody. Konečně mohl Brč s Honzou zahrát na kytary.

ti, kteří se vydali zpět do kempu ještě kolem půlnoci, projeli bez problémů. Ovšem ti, co vydrželi až do závěrečné o druhé hodině ranní se postupně přepravili auty, protože lilo jako z konve. Ale to už snad ani nikomu nevadilo. Naopak, byli jsme rádi, že nám jinak počasí přes den neuvěřitelně přálo, protože zatímco v Praze stíhala jedna bouřka druhou, kroupy nevyjímaje, nám za celý den ani nekáplo.


neděle 11.května

Ráno bylo neuvěřitelné mokro. V tomhle prostě nemělo smysl cyklistovat. Pro návrat do Prahy se rozhodli:

Vr + Podč

BrJájové

Vašavky

Honza Chalup - ten opět na kole

MPepa + Magda - ti to ale vzali ještě přes Kutnou Horu

…zbylo 10 lidí…

Ostatní pak statečně vyrazili na kolo. S ohledem na situaci ale VPepa přehodnotil dnešní trasu na takovou silniční romantiku. A kudy že to vlastně jezdili?!? To jsem se pokusila vyloudit z VPepy:

E-Mail

Od: 

Vr

Komu:  VPepa, Toni
Odesláno:  Monday, May 12, 2003 8:00 PM
Předmět:  nedela
Text: 

ahoj,
prosim alespon kratkou situacni zpravu z nedelni trasy.
ja se s uzardenim priznam, ze jsem pri vyjezdu ze zbraslavic kalsicky zablioudila !!! takze jsem jela domu pres kolin, ale alespon jsem si overila, ze je to delsi, nudnejsi a casove narocnejsi :o(((
   vr.
p.s.
globalne ale nutno rici, ze okoli zbraslavic je krasne, nicmene prostredi kempu se za 4 roky nijak nezmenilo, pokud tedy budou priste zbraslavice, pak by asi bylo lepsi poohlednout se po jinem ubytovani (ikdyz zase za stovku na noc ta nouzovka snad usla....)

E-Mail

Od: 

VPepa

Komu:  Vr
Odesláno:  14. května 2003 16:14
Předmět:  Re: nedela
Text: 

Nestíhám. Najeli jsme cca 30 km, (Dorka to ví přesně, já jsem pozdě vyjel). Zážitky?
Marta naučila všechny zúčastněné pít pivo se spritem.
Dokonce i
Dorka - odpůrce piva - si pochvaloval, že je to velmi chutný a vhodný nápoj pro cyklisty.
Gábina měla potíže s matematikou 0,3 piva a 0,3 spritu se jí do půllitru né a né vejít.
Trasu ti pošlu, mám mapu doma, nic si nepamatuji.
Jestli si ještě na něco vzpomenu - ozvu se. Pepa.

E-Mail

Od: 

VPepa

Komu:  Vr
Odesláno:  Tuesday, May 13, 2003 8:21 AM
Předmět:  Re: nedela
Text: 

Ahoj Rado, mas uplne pravdu, ubytovania se na bizi na letisti, jsou tam 4x 4-luzkove pokoje, mame na ne telefon. Hezky den - Pepa.

No a to by tak bylo ze Zbraslavic všechno. Jen možná ještě krátké ujištění, že příště rozhodně v rekreačním středisku U starého rybníka bydlet nebudeme.
Tak když příště Zbraslavice, tak jedině na letišti. Jen doufejme, že piloti nebudou zase oslavovat pilotní zkoušky.

Šlapej dál !!!

V Praze dne 12. srpna 2004
odkaz na
Vrstevnice
, odkaz naVPepa


originální History.DOC od Vrstevnice je ke stažení zde

odkaz na hlavní stránku www.BBCC.cz
BBCC - na hlavní stránku
správce stránky:  odkaz naHonza Brč
e-mail:  Brc@
BBCC.cz
naposledy upraveno:
13.08.2004 10:27