V Praze dne 6. prosince 2000

 

název akce: MiVaSi

aneb Mikuláš + Vánoce + Silvestr v BBCC

akce číslo: 29

místo konání: Pizzerie U 14 pomocníků, Ječná 15, Praha 2

termín konání: sobota 2. prosince 2000 od 18,00

 

Kdo tam byl a kdo tam nebyl ???

-          Vrstevnice + Podčarovka + Vrstevnička + kamarádka Lucka

-          Velkej Pepa + Nikola + Vítek

-          Brzi + Malej Brzi - oba vzali společenský oděv na lehkou váhu a dorazili v tričkách

-          Brč + Adéla - ta si rovněž se společenským oděvem příliš hlavu nelámala

-          3x Čiháci + Dana

-          Mladej Pepa + Hrošík

-          zpěvačka Renata (Brčova známá z AQ Bandu)

-          4x Krejčíci + kamarádka Terezka - Jirka Kr. sr. již ve společenském čertovském aneb, jak řekla Jája, do společnosti zásadně s rohama

-          3x Vocetci (Petr, Jarmila, Michal) - nikomu ani nepřišlo, že se letos s námi účastní první akce

-          4x PP

-          Vašavky

-          4x Kalivodi - Gábina v elegantních nových šatech šitých evidentně podle zkušeností našich babiček - umě nejen ukázaly, ale i skryly vše co měly

-          Marcela - tentokrát bez Oaje, kterého postihnul jakýsi „backache“

-          Dorka

-          2x Fialáci (Jája a Tom neboť Zdeněk už je v Mexiku)

-          4x Řežábci

-          JJJ

-          Pfyzik

-          3x Valaši

-          2x Vaňci - tentokrát se dostavila jen dámská část rodiny, zatímco pánská trávila večer u televize

 

sice pozdě, ale přece, zkrátka kolem půl osmé dorazili další:

-          Rajče  - bez Martiny, ovšem s novou kytarou

-          Joh - jen přijela, zase odjela, protože doma nechala bubínek

 

ještě později dorazila:

-          Radana - Toni tentokrát zůstal doma (drobný mráček se holt občas objeví na každém nebi…)

 

no a po všech oficialitách se ještě přišli podívat:

-          Radek + Petr Š. + Chrt, kteří se celý večer individuálně osvěžovali v nedaleké hospodě

 

…celkem neuvěřitelných 57 členů a přátel BBCC !!!…

 

Jednoznačně se ukázalo, že výběr místa pro konání MiVaSi - tedy volba varianty 3G, byla skvělá. Rozličného jídla i pití bylo dost (na své si určitě přišel každý) a i když se prostory pizzerie s přibývajícím počtem účastníků nějak „zmenšovaly“, přece jenom jsme se nakonec vešli všichni.

 

 

 

 

 

 

 

 

      …táta BBCC Velkej Pepa…                                                                                            …máma BBCC Brč…

                                                                                         …zahajují…

 

Jako vždy zahájili MiVaSi táta BBCC Velkej Pepa a máma BBCC Brč, kteří lehce zhodnotili ty 3 společné roky. No a protože sjezd BBCC nepořádáme a konec konců ani o něm zatím neuvažujeme, připadla mi opět nemilá úloha zneužít nebývalého srocení členů a přátel BBCC k drobné informovanosti o všemožném dění. A protože ne každý všechno slyšel, tady je krátká rekapitulace:

 

 

…co nás čeká a nemine - zkrátka pár nudných organizačních věcí z úst Vrstevnice…

 

 

1)       akce

-          akce v roce 2000, plán na rok 2001, účast a najeté kilometry jednotlivců byly jako vždy k nahlédnutí v tabulkách a opět budou v Big History

-          PROSBA - v letošním roce jsme měli možnost si několikrát ověřit, že je nutno koordinovat akce centrálně, takže aby nedocházelo k přehuštěnosti či nedostatečnosti akcí v určitých obdobích prosím všechny, kteří by iniciativně chtěli doplnit plán akcí, aby to nejprve projednali se mnou - tedy s Vrstevnicí, či s Brčem. Určitě nikomu nebudeme bránit v realizaci akce, ale pokusíme se najít takový termín, aby nedošlo k nezájmu a aby bylo zachováno nepsané pravidlo jedna akce zhruba za 14 dní.

-          termínově je plán akcí téměř uzavřený a je vytvořený tak (doufejme), aby kromě cyklistiky měl každý prostor i pro své další aktivity. Pokud by tedy kdokoli chtěl vyvinout jakoukoli aktivitu i v termínech, které BBCC neobsadilo, pak vemte, prosím, na vědomí, že se NEBUDE jednat o akce BBCC a tudíž těmto aktivitám NEBUDE věnována ani pozornost v plánu akcí ani o nich nenajdete žádné informace na webových stránkách BBCC. Možná se Vám toto opatření bude zdát příliš drsné, ale organizačně již skutečně nejsme schopni zvládnout více.

2)       akce 2001

hlavní akcí roku by mělo být Skotsko - proběhla informativní beseda v CK Adventura a nadále již budou informováni jen přihlášení a vážní zájemci.

 

 

 

 

3)       konference

velmi se nám osvědčilo jejich využití a pokud je i nadále budeme používat s citem a rozvahou, pak nám budou sloužit jak mají. Největší změna se pak týká zařazení do konference ALIVE, kam budou zařazeni pouze ti, kteří budou mít zaplaceny příspěvky na daný kalendářní rok.

4)       pravidla

letos se projevila určitá benevolence v jejich dodržování, což zvláště prokázal Brč, paradoxně co by tvůrce pravidel, na akci Slzy. Tam dokázal porušit snad i ty pravidla, co jsme ještě nevymysleli. Takže vážení, toto končí !!! Pravidla budou po novém roce podstoupena revizi a doplnění a vzhledem k tomu, že jsme se sami přesvědčili, že ať je svoboda sebesvobodnější, tak v tomhle kvantu lidí je nutno vzájemně se podřídit nějakému (alespoň minimálnímu) řádu, tak je zase budeme dodržovat. Jen pravidlo „na nikoho se nečeká“  získá zřejmě určité specifické postavení (zas na sebe přece jenom nemůžeme být tak přísní)…

5)       web

pěkně se nám rozrůstá a je bezpochyby naší dobrou vizitkou. Za ty 3 roky prošel web určitým vývojem a nyní se připravuje zcela nová podoba úvodní stránky tak, aby byla větší přehlednost jednotlivých aktivit a rovněž odkazy na další stránky našich členů i příznivců. Je to však určitým způsobem i věc nová a sami jsme poznali, že ať se to každému líbí jak chce, v určitých směrech je přece jenom nutno zavést drobná omezení - toto pak bude opět zakotveno v pravidlech BBCC. A pokud je někdo proti cenzuře, pak, bohužel, ve věci webu asi neuspěje.

6)       BH 2000

jako vždy na ní zdarma mají nárok pouze platiči příspěvků. Pro ty, kteří příspěvky neplatí je stanovena cena 200,-- (bohužel ani ten nejtišší sponzor není nevyčerpatelný, takže nám náklady poněkud narůstají).

…no a řada přišla samozřejmě i na prachy

7)       pokladna

nelze tajit, že letos byl k pokladně poněkud benevolentní přístup - byla to přece jenom věc trošku nová a nějak jsme nedokázali zvládnout koordinaci mezi kontrolou účtu a fyzickými platbami. Ovšem buďte klidní, TO rovněž KONČÍ. Byla zakoupena pokladní kniha, do které kdykoli kdokoli bude moci nahlédnout a kontrola účtu s platbama bude prováděna pravidelně.

8)       příspěvky roku 2001

jako vždy jsou dobrovolné a tudíž nikdo nikoho nemusí pranýřovat (nota bene veřejně) za to, že nemá zaplaceno. Jsou opět splatné do konce února 2001 ve výši 200,--/dospělák a 100,--/dítě do 17 let včetně.

Samozřejmě s platbou příspěvků souvisí i určité výhody, takže, kdo zaplatí má nárok na:

-          bezplatnou BH, ostatní zájemci 200,--

-          bezplatný CD-ROM k BH, ostatní zájemci 100,--

-          cca 10% slevu na oblečcích BBCC

-          nárok být v ALIVE konferenci BBCC

-          nárok spolurozhodovat o interních věcech BBCC (pravidla, účast v referendech apod.)

-          přednostní právo účastnit se akcí, kde by byla účast počtově omezena

 

No a po nezáživném úvodu konečně přišel Mikuláš. Jako obvykle jej doprovázel Andělíček Cyklistíček Gábina a Čert Jirka Kr. sr., tentokrát ovšem společně s erotickou čerticí  Irenou.

 

…erotická čertice Irena a čert Jirka Kr. sr…

 

 

Hříšníci letos byli jen dva, ale za to pořádní - Velkej Pepa a Brč, kteří vlastně můžou za to, že se již 3 roky honíme na kolech po horách i dolinách místo abychom v klidu polehávali u televize a nacpávali si břicha.

S dalšími pak už Mikuláš jen bilancoval - od každého z dotázaných chtěl vědět, co mu BBCC přineslo a co mu nedá spát. A protože jsme všichni byli přece jenom celý rok hodní, dostali jsme od Mikuláše  balíček.

Zvlášť velkou pochvalu si ale letos zaslouží malý Marek Valachů - nejen že se před čerty nerozbrečel, i když v něm evidentně byla malá dušička, ale ještě šel zachraňovat tátu Jarouše, aby si ho náhodou čerti sebou neodnesli.

 

 

 

 

 

…Mareček zachraňuje tátu Jarouše ze spárů Mikuláše a Anděla…

 

 

 

 

 

Když už jsme u Mikuláše - víte vůbec, kde se vzal a proč se slaví ???

Počátky tohoto svátku spadají do středověku, kdy se v období předslunovratových obyčejů pořádaly různé průvody masek a vyměňovaly se dárky. V 9. století pak církev vyhlásila den 6. prosince jako svátek sv. Mikuláše na památku biskupa Mikuláše, který působil ve 4. století v Mire v Malé Asii a díky své obětavosti a smyslu pro spravedlnost byl oblíben v nejširších vrstvách obyvatel Byzantské říše. V období feudalismu se pak Mikuláš stal patronem mnohých profesí jako byli rybáři, lodníci, zlatníci, pastýři atd. a dále byl patronem žáků, dětí a dospělých děvčat. Průvody masek postupem let pomalu  zanikaly a za vlády císaře Josefa II. pak byly zcela zakázány neboť se v mnohých případech stávalo, že děti byly vystrašeny přespříliš a účastníci průvodů páchali různá násilí a krádeže při vymáhání darů. Na obchůzky začali proto chodit jen zredukované tříčlenné skupinky = Mikuláš, Čert a Anděl, kteří obcházeli jen nejznámější domy, aby děti obdarovali sladkostmi, které pro ně rodiče připravili. A to nám zatím vydrželo dodnes…

 

 

 

 

 

Jen co se nám Mikuláš odmaskoval, svůj příspěvek na téma „co mi BBCC dalo a vzalo“ přidala ještě Irena - vzhledem ke své funkci čertice nemohla být Mikulášem dotázána a tak nám nyní všem zazpívala (s vlastním kytarovým doprovodem - celé 3 roky nám tajila, že umí vzít kytaru do ruky), co dalo BBCC jí a snad i všem Pospíšilákům:

 

Jednu skvělou partu máme,

Rádi s nimi jezdíváme.

BBCC se jmenují,

Srandě a šprýmu holdují.

 

Na kolech, po horách i po vodě,

na výlety vyrážíme v pohodě.

Jsme jako jedna velká rodina

Každý si se svým šarmem počíná.

 

Honza Brč, ten vlastně všechno vymyslel,

Na zrodu dětí BBCC se podílel.

Na své mužství on velmi pyšný je,

Při koupání ho nikdy nezahaluje.

 

Gábina Taťku doma buřty láduje,

On pak soutěž o pivní břuch vyhraje.

Dětem však doma najíst nedají,

Podívejte, jak vyzáble vypadají.

 

U Lojzy když jeho špička vrcholí,

Jeden šprým za druhým pak vychrlí.

S pícháním si všude často začíná,

Říká se nám píchalovic rodina.

 

Brzi s sebou horké kafe vozívá,

Všem v okolí pak s úsměvem nalívá.

Mirek Vaněk svou rodinu do hor vyhání,

Bez úvazků horolezce předhání.

 

Průšvihy Radky, to nejsou žádné nehody,

Tony nestíhá platit všechny škody.

Rozbité dveře, zrezivělé kolo v potoce,

zlomená hůlka, zapomenuté přeskáče, spálené rukavice.

 

Jablko nepadá daleko od stromu,

A tak Radek má v gibsu občas ruku či nohu.

Tony ten vše velkoryse promíjí,

V Rakousku musí čerpat nové síly.

 

Pepa se Šmudlou prohání se po lese,

Košík hub v tlamě vždycky přinese.

V poslední době už ho houby nesvádí,

Teď se paďourskou snídaní před stanem předvádí.

 

Fialáci chtěli počet členů snížiti,

Těžkou soutěž připravili k přežití.

Po skalách jsme lezli, po laně šplhali,

Nakonec jsme přežili, a řádně vše oslavili.

 

Vrstevnice, to je dost rázná žena,

O obchod a řád BBCC starost má.

Rozpočty akcí vždy správně vyvodí,

Změna koeficientů ji však rozhodí.

 

A tak se tu všichni rádi setkáváme,

Jídla a pití si hojně dopřáváme.

Při kytaře všichni sborem zapějme

A společně se všemu zasmějme.

 

 

Irena za svůj výkon zcela oprávněně sklidila nemalé ovace - je až neuvěřitelné, co je v některých z nás ještě skryto. No a potom po roce, byly tu zas Vánoce

Odkud se vzaly a proč je slavíme, to určitě ví každý. Je to nejen čas ozdobených stromečků, dárků, cukroví, návštěv, smažených kaprů, bramborových salátů a žlučníkových záchvatů, ale je to i čas zamyšlení…

 

Vánoce - čas zázraků

Vánoce jsou skoro tady a venku začíná foukat studený vítr. Každý den se vracíte domů a cítíte teplo domova, teplo rodinného kruhu, vůni vánočního františka, vůni čerstvě upečeného cukroví, vůni jehličí z krásně ozdobeného stromečku. Vánoce jsou svátky, kdy by se měla sejít celá rodina. Přestaňte se zlobit na maminku, tatínka, sestru, bratra, nebo někoho jiného. Usmiřte se, pozvěte je na štědrovečerní večeři a společně si zavzpomínejte na krásné časy, které jste spolu prožili. Nebojte se udělat co cítíte, když už neudržíte své emoce klidně se obejměte. Vždyť Vánoce jsou i o lásce a přátelství. Vánoce by měly patřit hlavně dětem. Jen se podívejte na své malé ratolesti, jak jim září oči nad každým dárkem. Jejich pláč i smích to vše by jste jistě nevyměnili za nic jiného. Jistě si přejete, aby vaše děti byly v životě vždy šťastné a bezstarostné. Zkrátka přejete si pro ně to nejlepší.

Nemá kam jít, nezná teplo domova, teplo máminy náruče, teplo rodinného kruhu. Neví, nezná, zmatený. Pláč je vlastně průvodcem života. Vánoce slaví v okruhu cizích, nebo kdesi samy v temnotě. Oči nezáří jako hvězdy, úsměv se objeví jen málo. Někdy se jejich ruce třesou zimou a jindy zas ne. Život je vratký, nejistý a oni jsou tak zranitelné. Chtěly by být bezstarostné, chtěly by sedět v obýváku se svými rodiči a rozbalovat spousty dárků a rodiče by jen pozorovali jejich rozzářené oči a nádherné úsměvy. Chtěly by…………

 

 

Toto jsou dva druhy dětí, jedny se vrací každý den domů a ty druhé ani domov nemají. Vánoce jsou i časem kdy by každý z nás měl udělat i něco pro ty druhé. Tak se zkuste zamyslet nad těmito dětmi. I malý dárek by je potěšil. Jinak veselé Vánoce a hodně štěstí v novém roce vám přeje Martina z 9.A.

(z pera Vrstevničky pro školní časopis)

 

…ale zase zpět do pizzerie…

Jako každý rok jsme Vánoce oslavili Koledami, kdy opět svým zpěvem excelovala Irena. To se jí tedy upřít rozhodně nedá. No a potom už tu byl Ježíšek. Všichni jsme byli neuvěřitelně hodní, protože dárků bylo tolik, že se nám ani pod stromeček nevešly, ale aspoň se na každého dostalo.

 

Čas neúprosně běžel a než jsme stihli sníst nějakou tu pizzu či salát a posilnit se nějakým tím pivem či vínem, byla tu půlnoc a s ní samozřejmě i Silvestr a Horolezecká a přípitek…

 

Jeden rok končí, další začíná a s ním tentokrát stojíme i na prahu nového tisíciletí. Jak moc je to mimořádná událost? Jak moc se tenhle den bude lišit od jiných? Kdybychom neměli zavedený kalendář a časomíru, asi by to byl den jako každý jiný.

 

Co vlastně znamená 1000 let ve vývoji lidstva a života na zemi vůbec? Pokud uvážíme, že nejstarší zmínka o člověku pochází z doby zhruba 25 - 30000 let (!!!) před naším letopočtem a Země sama je ještě o mnoho desítek tisíc let starší, pak je to zcela nicotný drobek v časové ose. Přesto ale lidstvo za těch uplynulých tisíc let ušlo pěkně dlouhou cestu. Kolik generací se za tu dobu vystřídalo a jakým vývojem jsme prošli? Asi si dokážeme představit změny za posledních 100 či 150 let, ale co se dělo v průběhu celého tisíciletí?

 

Svět skutečně prošel dost znatelných vývojem. Před tisíci lety bylo tzv. období románské, kdy vládli různí rytíři a loupežili různí loupežníci. Města byla skryta za kamennými hradbami, vesničky se krčily v hlubokých lesích. Bydlelo se v nuzných chaloupkách z hlíny, svítilo se třískama ponořenýma do loje, hlavním dopravním prostředkem byl povoz tažený koňmi, vařilo se na otevřeném ohni a topilo se v krbu. Dnes žijeme v atomovém věku řízeném počítači a marně se snažíme vymanit se z panelákového sevření, bez elektřiny, auta a letadla si již snad ani život nedovedeme představit, sporáky s keramickou deskou již nikoho nepřekvapí a v krbu si každý zatopí jen pro potěšení (tedy pokud jej vlastní).

 

Značný vývoj je patrný ve všech oblastech bytí a dnes již asi nikomu ani nepřijde, že např. teprve

r. 1096 - se konala první křížová výprava

r. 1154 - byla v Pizze vystavěna (dnes již šikmá) věž a chrám nedaleko ní

r. 1164 - v Číně (Mongolsku) se dostal k moci Čingischán, který byl jedním z nejkrvavějších světových dobyvatelů, jeho mečem zahynulo na 14 miliónů lidí

r. 1220 - bylo postaveno Westminsterské opatství

r. 1256 - Jindřich II. uzákonil trest pranýřováním (odtud pak lze datovat úsloví „stát na pranýři“), posledním kdo na pranýři trpěl byl Peter James Bossy ve vězení Old Bailey 24. 6. 1830

r. 1260 - Marco Polo přivezl z Číny do Evropy námořní kompas

r. 1280 - filozof Roger Bacon vynalezl zrcadlo, zvětšovací sklo a tím pádem i brýle,

r. 1282 - Eduard I. porazil a zabil prince Llewellyna a podmanil si Wales, nejstaršího syna pak prohlásil „Princem Waleským“, což je titul užívaný dodnes

kolem r. 1306 - žil Vilém Tell, švýcarský vlastenec (jinak ale nejznámější střelec do jablka v dějinách lidstva)

r. 1308 - v Gibraltaru bylo poprvé použito dělo

kolem r. 1332 - pro pobavení krále Karla VI. byly ve Francii vynalezeny karty

r. 1348 - Karel IV. založil v Praze první univerzitu

r. 1348 - byly vyrobeny nejstarší známé hodiny

r. 1378 - poprvé bylo použito tzv. ruční dělo = dělo s úzkou hlavní

kolem r. 1400 - byly vynalezeny vzduchovky a muškety

6. 7. 1415 - byl upálen Mistr Jan Hus

kolem r. 1423 - se běžně začaly (!!!) používat pumpy

31. 5. 1431 - byla upálena Johanka z Arku

r. 1440 - Gutenberg provedl první knihtisk

r. 1477 - v Norimberku byly vyrobeny první kapesní hodinky

r. 1481 - se datují počátky poštovnictví, začal se používat tzv. „poštovní kůň“

r. 1483 - 1596 -  v Německu žil a hlásal své učení Martin Luther

 

r. 1492 - Kolumbus přeplul oceán a objevil Ameriku (12. 10. 1492 přistál na San Salvadoru)

r. 1492 - byl Kolumbusem na San Domingu objeven tabák

r. 1530 - v Brunšviku byl objeven první kolovrátek

kolem r. 1530 - v Polsku učil svou teorii o „Oběhu těles nebeských“ Jan Koperník

r. 1564 - 1642 - žil Galileo Galilei, který rovněž významně zasáhl do astronomie

r. 1581 - v Anglii vznikla první pošta

r. 1590 - byl objeven mikroskop

r. 1619 - MUDr. W. Harvey objevil krevní oběh

r. 1631 - ve Francii vyšly první noviny „Gazette de France“ - vycházejí do dnes

r. 1666 - Isaac Newton si sednul pod jabloň a objevil „zákon gravitace“

r. 1752 - Benjamin Franklin objevil souvislost blesku a elektřiny, brzy na to se začaly používat bleskosvody

r. 1720 - James Watt objevil parní energii

5. 6. 1783 - v Annonay ve Francii vzlétl jako první S. Montgolfier v balóně

2. 8. 1784 - z Londýna do Bristolu vyjela první dostavníková pošta

9. 8. 1803 - první osobní parník „Clermont“ vykonal první plavbu po Seině

16. 8. 1807 - v Londýně bylo zavedeno plynové osvětlení

r. 1814 - George Stephenson zkonstruoval první parní lokomotivu

27. 9. 1825 - v Anglii byla otevřena první železnice

r. 1836 - Wheatstone vynalezl elektrický telegraf

r. 1839 - Daguerre pořídil první fotografii

30. 1. 1840 - v Anglii vznikla poštovní zásilková služba, poplatek činil 1 penny

r. 1868 - Nobel vynalezl dynamit

17. 11. 1869 - byl otevřen Suezský průplav

r. 1872 - Thomas A. Edison vynalezl fonograf

r. 1877 - D. A. Hughes vynalezl mikrofon

r. 1877 - prof. A. G. Bell a T. A. Edison vynalezli telefon

r. 1878 - začalo být používáno elektrické osvětlení

r. 1885 - Gottlieb Daimler vynalezl spalovací motor pro automobily

17. 12. 1903 - Orville a Wilburn uskutečnili první let motorovým letadlem

r. 1905 - Albert Einstain předložil první teorii relativity

r. 1908 - byl vynalezen bakelit

r. 1912 - zkáza Titaniku

r. 1914 - v Sarajevu byl zastřelen arcivévoda Ferdinand, což urychlilo začátek I. světové války

r. 1918 - vznikla Česká republika

26. 1. 1926 - John Laird Baird předvedl televizi

21. 7. 1969 - Neil Armstrong vystoupil z americké kosmické lodi Apollo 11 na Měsíc

r. 1942 - Američané sestrojili ENIAC = první elektronický mozek na světě a pra, pra, pra…pradědeček dnešních výkonných PC

6. 8. 1945 - na Hirošimu byla svržena atomová bomba, čímž se datuje počátek „atomového věku“

 

Těch objevů a vynálezů více či méně důležitých bylo samozřejmě mnohem a mnohem více. Ale je velký rozdíl mezi dobou románskou a počítačovým věkem? Je velký rozdíl mezi tím, jak se žilo před tisíci lety a jak se žije dnes? Těžko říct, protože lze najít i shodné znaky lidského bytí. Stejně jako tehdy jsou znatelné rozdíly mezi chudými a bohatými, stejně jako tehdy touží mocní ještě po větší moci, stejně jako tehdy se vedou války protože se lidé mezi sebou nedokáží dohodnout, stejně jako tehdy bojují lidé s zatím nevyléčitelnými nemocemi, stejně jako tehdy… Ne, nechci se zabývat dalšími poklesky lidského pokolení, i když je smutné, že nám po staletí přetrvávají právě ty. Ale bez ohledu na to, zda jsou na sebe lidé hodní nebo zlí a bez ohledu na veškerý technický pokrok nás po staletí spojuje i něco jiného - stejně jako tehdy se každé ráno na obloze objevuje Slunce, stejně jako tehdy se pravidelně střídá den a noc, stejně jako tehdy se každý den rodí nové děti a stejně jako tehdy každý den lidé umírají. A bude to tak i nadále bez ohledu na to, co dáme do vínku dalším pokolením a jak s dědictvím atomových bomb, počítačů, AIDS a ozonové díry naši potomci naloží. Alespoň zatím…

 

 

A co popřát BBCC?

Končíme 3 rok naší dobrovolné činnosti. Nejednou jsme společně prožili euforickou radost z dosažených výšin, ale prožili jsme rovněž i kritický bod rozchodu - a že to nebylo lehkých 5 minut…

Dokázali jsme si sami pro sebe vytvořit cosi, co nás spojuje na bázi cyklistické, ale nechává nám rovněž prostor pro některé aktivity necyklistické, což je, podle mého to, co bychom měli nadále udržovat, protože nejen cyklistikou živ je člověk…

Je pravda, že dnes již mnozí ze zakládajícího tvrdého jádra ani netuší, kdo všechno s námi jezdí a kde se tito lidé v BBCC vzali, ale ať se to komu líbí jak chce, právě tohle je důkazem toho, že v té dnešní uspěchané době plné tunelování, zkrachovalých managementů a workoholiků přece jenom ještě existují lidé, kteří se dokáží radovat i z obyčejného výletu na kole a dokáží ho proměnit v něco zcela neobyčejného. A to je BBCC.

 

Přeji tedy nám všem, abychom si z BBCC i nadále dokázali vždy odnést to, co každý z nás potřebuje, ale zároveň Vás prosím - uvědomme si, že budeme moci brát, jen dokud si vzájemně dokážeme dávat.

 

Takže ať se nám kola točí aneb jak říká Velkej Pepa  „Šlapej dál“.

Všechny členy a příznivce BBCC zdraví

 

                                                                                                                                VrstevniceJ

 


přílohy: