Ahoj B2C2 ! A je tu (zatím ještě jen předběžná) pozvánka na letošní vodu :

only_one_H = Hron

týdenní prázdninová voda BBCC

 

Termín : od 3. 8. 2002 do 11. 8. 2002 Příprava bagáže již od pátečního podvečera, navazování lodí a nakládání zavazadel v sobotu ráno. Evropu opustíme ve Starém Hrozenkově cca v 15.00 hod. téhož dne. Návrat opačnou cestou nejpozději v neděli odpoledne, ale spíše i o něco dříve.   

Voda :  

Hron : úsek Polomka - Zvolen či Žiar nad Hronom (cca 6 dnů)

Původně uvažovaný nejzajímavější úsek Hornádu (Prielom) je dostupný jen na základě dlouho předem vyžádaného povolení místních vicišpánů a pro nás tudíž prakticky nedostupný. Sjíždění pouze zbytku Hornádu a Hnilce tím ztrácí na zajímavosti. Kdyby nám snad přebývala trocha času a přálo i ostatní štěstí, můžeme si za jeden den sjet Čierny Hron v úseku Čierny Balog - Podbrezová. (Je to jediná mně zatím známá řeka, kde se dal svého času navštívit kánoí vnitřek odloženého autobusu)

Sjízdnost : Hron  už známe - nějaký ten kilometr ke sjetí se tu vždycky najde. Čierny Hron je na tom podobně.

Způsob :

Zvítězila alternativa s doprovodem servisního náklaďáčku jako v roce 2000. Vláďa Čihák ho slíbil poskytnout s tím, že ale nebude řídit celý týden sám a chce se také dostat na vodu. Počítá se proto s širší angažovaností ostatních účastníků v servisní sekci. Osobní doprava a doprava lodí se bude řešit opět  osobními auty. To už známe. Je to sice trochu komplikované, často náročné na udržení střízlivosti řidičů a ne zrovna levné, ale pro očekávaný počet účastníků asi stále ještě nejsnazší řešení.

Noclehy : ve stanech a spacácích, většinou na divoko, Slovensko bude mít v tomto směru doufejme i v roce 2002 ještě stejně daleko do Evropy jako dříve.

Stravování : Jako na minulém Hronu, t.j. kombinované, většinou však z vlastních zdrojů doplňovaných z místní obchodní sítě. 

OAJ, e-mail info@oaj.cz tel. 02 33383630, 0603 553970