KOTORI (Thušské chačapuri) Mouka – 1kg Soda – 1 lžička Voda – 0,5 l Sýr – 1 kg Přepuštěné máslo – 300 g Do misky nasypeme pšeničnou mouku a přimícháme sodu. Doprostřed mouky uděláme důlek, nalijeme mírně osolenou vlažnou vodu a uhněteme měkké těsto. Pokryjeme je utěrkou a asi na hodinu postavíme na teplé místo. Hotové těsto rozdělíme na koule potřebného rozměru. Čerstvý neslaný sýr (pod chceme, můžeme použít i tvaroh) rukou rozemneme s přepuštěným máslem. Rozplácneme těstovou kouli, doprostřed dáme sýrovou hmotu tak, aby objemem sýr převažoval nad těstem. Těsto přehneme, aby se udělala placka a co nejvíc ji pak rozplácneme. Placku vložíme na horkou pánev. Až se jedna strana usmaží, placku otočíme a shora ji pomažeme přepuštěným máslem. Analogicky, když se usmaží druhá strana, placku otočíme a pomažeme přepuštěným máslem. Kotori má být pokud možno tenký.