nabídka  Zprostředkování

POJIŠTĚNÍ LÉČEBNÝCH VÝLOH

(i na soukromé cesty)

POJIŠTĚNÍ STORNOPOPLATKŮ ZÁJEZDU
u POJIŠŤOVNY UNIQA (dříve ČESKO-RAKOUSKÉ pojišťovny a.s.)

pro zákazníky ADVENTURA s.r.o. (občany ČR)

Pro úsporu vašeho času vám nabízíme zprostředkování pojištění u pojišťovny UNIQA, které je prostřednictvím Adventury možné vyřídit i poštou bez osobního kontaktu s kanceláří. Pojištění léčebných výloh vám zprostředkujeme za zvýhodněných podmínek proti  přímému nákupu pojištění u poboček UNIQA.  Toto pojištění je možné uzavřít nejen na zájezdy Adventury, ale i na všechny vaše soukromé cesty do zahraničí. K tomuto pojištění je možné jako doplňkovou službu sjednat připojištění nákladů spojených se zrušením zájezdu.

POJIŠTĚNÍ LÉČEBNÝCH VÝLOH V ZAHRANIČÍ


Pojištění léčebných výloh v zahraničí kryje úhradu lékařské péče při náhlém zhoršení zdravotního stavu či úrazu až do výše maximálních limitů plnění. Pojištění se sjednává na přesný počet dnů (minimálně 3 dny, maximálně 90 dnů) a pojistit se musí celá cesta včetně dnů překročení hranic ČR.  Na téměř všechny druhy zájezdů v nabídce Adventury je pojištění léč. výloh UNIQA postačující. Na výjimky budete upozorněni v Podrobných pokynech k zájezdu nebo v prodejní kanceláři. Předmětem pojištění je pojistná ochrana osobám pro případ nutného a neod­klad­ného léčení, a dále hledání a vyprošťování pojištěného. Doprava pacienta nebo jeho ostatků do vlasti asistenční službou je hrazena v plné výši.

Z po­jiš­tění se hradí až do výše 1 000 000 Kč:

ü      převoz pojištěného do vhodného zdravotnického za­řízení či místa pobytu v ČR v případě, že nebude mo­ci ze zdravotních důvodů použít plánovaný doprav­ní prostředek,

ü      hospitalizaci pojištěného vč. úhrady nezbytných nákladů za ošetření a pobyt  v nemocnici,

ü      náklady nutného a neodkladného léčení v cizině (u ošetření zubů se hradí pouze ambulantní ošetření pro utišení bolesti, nehradí se plomby, můstky a zubní náhrady.),

ü      převoz tělesných ostatků do místa pobytu v ČR v případě smrti pojištěného,

ü      nepředvídaný návrat pojištěného do ČR v případě náhlé a neočekávané smrti příbuzného (rodičů, sourozenců, dětí nebo manžela/ky) tj. zajištění (refundace) vhodné jízdenky, max. letenky turistické třídy,

ü      návštěva příbuzného v případě dlouhodobého pobytu pojištěného v nemocnici v zahraničí, tj refundace zpáteční jízdenky turistické třídy vč. příspěvku na ubytování v hotelu vč. snídaně ve výši max. 50 USD v místní měně na den, nejdéle však  po dobu 10 dní.

V případě větší nemoci nebo úrazu musí pojištěný  nebo  jeho zástupce neprodleně kontaktovat asistenční službu. V případě, že pojištěný  nebude kontaktovat asistenční službu, je povinen uhradit fakturu za ošetření sám. Pojistitel bude refundovat v Kč pouze doložené náklady na léčení.   Faktury a ostatní doklady musí být předloženy v originále, v anglickém, německém či českém jazyce, musí obsahovat tyto údaje: jméno a příjmení, datum narození pojištěného, popis nemoci, jednotlivé výkony lékaře a datum ošetření. Zaplacení faktur musí být potvrzeno a pojišťovna je musí dostat max. 1 měsíc po skončení cesty. Bankovní a jiné poplatky nebudou hrazeny.

Asistenční služba AXA Assistance CZ je pojištěnému k dispozici 24 hodin denně v českém jazyce na telefonním čísle:           00420 2 72101020.

 

Pojistné plnění se neposkytuje za žádnou škodu, která je zcela nebo z části následkem:

ü    aktivní účasti pojištěného na oficiálních sportovních soutěžích, nebo při profesionálním provozováním sportů,

ü    použití jakýchkoliv prostředků k létání jinak, než jako pasažér leteckého dopravce s povolenou přepravou osob.

ü    v případě nemocí a úrazů nastalých válečnými událostmi, nepokoji a aktivní účasti na rvačkách, přímým i nepřímým působením jaderné energie,

ü    úmyslného jednání či opomenutí pojištěného nebo osoby jednající z jeho podnětu,

ü    při nadměrném požití alkoholu nebo návykových látek.

 

Pojistné plnění se neposkytuje za výdaje, které musel pojištěný zaplatit za zdravotní péči:

ü    v zemi, ve které má trvalé bydliště,

ü    v souvislosti s těhotenstvím, vč. komplikací a porodu,

ü    v případě nemoci nebo zdravotní poruchy psychické povahy, nervových depresí, duševních nemocí nebo pokusu o sebevraždu,

ü    bezprostředně nesouvisející s odstraněním nemoci, zvláště očkování, kosmetické ošetření a jeho následky, úprava zubů a čelistí, lékařské posudky apod.,

ü    poskytnutou s osobou blízkou ve smyslu Občanského zákoníku,

ü    poskytnutou v lázních, koupelích, léčebnách, sanatoriích apod.,

ü    zdravotní pomůcky jako brýle, kontaktní čočky, sluchadla, atd. nejsou hrazeny. 


Sazby pojištění léčebných výloh

Minimální  pojistné léčebných výloh (1 – 3 dny):                             Denní pojistné (4 a více dnů pojištění):                                                                                                      

Věk

EVROPA
(Kč)

SVĚT

(Kč)

 

Věk

EVROPA
(Kč/den)

SVĚT

(Kč/den)

  0–14

30,-

70,-

0–14

9,-

22,-

15–75

60,-

140,-

15–75

18,-

44,-


Evropa: státy Evropy  po Ural + Tunis, Maroko, Kypr, Egypt,Turecko, Alžír. Svět: platí pro ostatní státy světa

Věkové zařazení účastníka: Děti do 15 let: v době uzavření a trvání pojištění nezavrší 15 let, osoby do 75 let: v době uzavření a trvání pojištění nezavrší 75 let, osoby nad 75 let nelze pojistit!

PŘIPOJIŠTĚNÍ STORNOPOPLATKŮ (NÁKLADŮ SOUVISEJÍCÍCH SE ZRUŠENÍM CESTY)


Toto připojištění mohou uzavřít všichni zákazníci mladší 75 let zároveň s pojištěním léčebných výloh, nejpozději 7 dní po objednávce zájezdu, pokud je to minimálně 7 dní před termínem odjezdu zájezdu. 

Předmětem pojištění jsou skutečně vzniklé (vyúčtované) náklady, které vznikly pojištěnému zrušením zájezdu. V případě pojistné události vzniká nárok na úhradu těchto nákladů až do výše 80%, maximálně však do výše ceny zájezdu 80 000 Kč.  Počátkem pojištění je den následující po dni zaplacení pojistného. Pojištění končí dnem před datem odjezdu pojištěného na zájezd.

Předpokladem pojistného plnění je, že se pojištěný nemůže zúčastnit zaplaceného zájezdu z níže uvedených důvodů:

ü      smrt pojištěného, jeho manžela/ky, dětí, rodičů anebo spolucestující osoby, která si spolu s pojištěným zajistila pobyt a současně také uzavřela cestovní pojištění u pojistitele,

ü      úrazu, náhlého onemocnění, rizikového těhotenství pojištěné osoby, příp. manžela/ky, dětí nebo rodičů pojištěné osoby nebo spolucestující osoby, která je současně také pojištěna a ošetřujícím lékařem je písemně uvedena přesná doba léčení, diagnóza úrazu nebo náhlého onemocnění či rizikového těhotenství a potvrzeno, že zdravotní stav pojištěného neumožňuje nastoupit cestu, příp. vyžaduje ošetřování pojištěnou osobou.

Pojištěný je povinen bezodkladně nahlásit Adventuře, u které jste zájezd koupili, zrušení zájezdu. Pokud pojištěný stornuje zájezd u Adventury s prodlením, bude pojistné plnění počítáno pouze z těch nákladů, které by mu vznikly při včasném zrušení zájezdu. Pojištěný je povinen okamžitě nahlásit pojistnou událost pojišťovně (nejpozději do konce pojištění) a vyplnit „Hlášení storna zájezdu“, potvrzené Adventurou včetně dokladů zdůvodňujících neúčast pojištěného na zájezdu (zpráva lékaře) a kopií dokladu o zaplacení zájezdu a pojistného pojištěným. Ve výše uvedeném tiskopise potvrdí Adventura cenu, kterou pojištěný zaplatil za zájezd a částku, kterou pojištěnému vrátila. Uvedené údaje nemohou být dodatečně měněny a opravovány.


SAZBY PŘIPOJIŠTĚNÍ STORNOPOPLATKŮ (ZRUŠENÍ CESTY):

Pojistné činí 65 Kč za každých i započatých 2500 Kč ceny zájezdu (včetně letenky), bez ohledu na délku zájezdu.

SJEDNÁNÍ POJIŠTĚNÍ PROSTŘEDNICTVÍM  ADVENTURA s.r.o.

Pokud máte zájem o zprostředkování pojištění léčebných výloh a stornopoplatků u UNIQA prostřednictvím Adventury, postupujte podle následujících bodů:

1.    Pokud chcete uzavřít pojištění na zájezd, vyplňte a podepište Objednávku doplňkových služeb z Cestovní smlouvy a předejte ji do naší prodejní kanceláře (osobně nebo poštou - nelze objednat faxem). Za více osob stačí podpis objednatele. Ručíte za správnost vyplněných údajů, podle nichž bude uzavřena  pojistná smlouva.

2.    Pokud chcete uzavřít pojištění léčebných výloh na vaši soukromou cestu do zahraničí, uveďte na objednávce: Jméno, rodné číslo, bydliště, termín cesty a zemi, do které cestujete.

3.    Pojistné léčebných výloh (dle vybraného typu pojištění) uhraďte nejpozději s doplatkem zájezdu, tj. 30 dní před odjezdem.  Připojištění storna zájezdu je nutné objednat a uhradit nejpozději 7 dní po přihlášení na zájezd! Pokud pošlete objednávku pojištění zároveň s přihláškou na zájezd, vypočteme vám pojistné na potvrzení o zařazení do zájezdu.

4.    Všeobecné pojistné podmínky UNIQA pro pojištění léčebných výloh jsou k dispozici v  naší prodejní kanceláři a na každém zájezdu přímo u průvodce. Při nástupu na zájezd obdržíte od vedoucího zájezdu průkazku pojištěnce.

OBJEDNÁVKA POJIŠTĚNÍ JE SOUČÁSTÍ CESTOVNÍ SMLOUVY ADVENTURA s.r.o.

Nabízíme výhodné pojištění léčebných výloh pro vaše soukromé cesty do zahraničí !