Podrobné pokyny k zájezdu CK DELFIN

č. 30-140-303, 30-140-304, 30-140-31, 30-140-32

(Cyklo)toulky Sardinií

 


Vážení přátelé, cestovatelé!

Velmi nás těší, že jste se rozhodli svěřit náplň svých volných dnů naší cestovní kanceláři.

Toto jsou Podrobné pokyny k vámi vybranému zájezdu na Sardinii. Prosíme vás, abyste si je důkladně prostudovali. Můžete tak zabránit zbytečným komplikacím, které by vám mohly cestu znepříjemnit. Případné další dotazy vám rádi zodpovíme telefonicky nebo e-mailem.

Doufáme, že si ze své dovolené přivezete jen samé krásné zážitky.

                Za přípravný tým

                                                                 Jan Bím, CK DELFIN

Přílohy těchto pokynů

·       Všeobecné pokyny k autobusovým zájezdům (VP)

·       Základní obecné informace o Itálii (ZI)

·       Informace o pojištění a nabídka zpro­středkování pojištění léčebných výloh v zahraničí a stornopoplatků u pojišťovny UNIQA

·       voucher

Charakteristika zájezdu

Sportovní pobyt, ubytování v kempech, polopenze.

Zájezd je zaměřen na poznávání přírodních a kulturních zajímavostí ostrova Sardinie ze sedla kola (případně pěšky) v kombinaci s odpočinkem u moře. Zájezd neklade žádné zvláštní nároky na zdatnost účastníků, je pouze třeba připravit se na delší přesun autobusem v úvodu a závěru. Při účasti na všech doporučených trasách dle itineráře ujedeme asi 500 km na kole. Pěší program je pohodový a nenáročný.

Odjezd

Odjezdy a srazy budou z našich odjezdových míst takto:

30-140-303, 30-140-304: odjezd v pátek 4. 7. 2003

30-140-31, 30-140-32: odjezd ve středu 9. 7. 2003

Nástupní místo

Sraz

Odjezd

Praha-Pankrác

19:00 (bez kola 19:30)

20:00

Beroun

20:15

20:30

Plzeň

20:45

21:00

Písek

22:00

22:15

České Budějovice

23:00

23:15

Odjezdová místa jsou popsána ve VP. Způsob zabalení zavazadel a příprava kola na přepravu najdete tamtéž.

Pokud neoznámíte naší CK jinak, předpokládáme, že nastoupíte v Praze. Čekáme nejvýše 15 minut po plánovaném odjezdu, v případě nečekaného zdržení při cestě na místo srazu oznamte toto neprodleně na mobilní telefon 777 186 906, případně se snažte sami dopravit na další místo srazu.

Návrat

bude v úterý 15. 7. / v neděli 20. 7. 2003 v podvečerních hodinách. Čas příjezdu závisí především na propustnosti dálnic. Z hranic bude možné zavolat a upřesnit příjezd.

Cena zájezdu zahrnuje

þ     průvodce

þ     dopravu klimatizovaným busem s cyklovlekem

þ     dopravu trajekty Livorno – Olbia a zpět

þ     8x nocleh v kempu ve vlastních stanech

þ     8x snídani, 7x večeři

þ     Deník cestovatele se souhrnem informací o navštívených místech a s fotokopiemi map

Cena zájezdu nezahrnuje

nic dalšího, co není uvedeno v předcházejícím odstavci, upozorňujeme zejména na:

ý     pojištění – viz přiložený leták

ý     vstupné do památkových objektů

ý     stravování kromě zmíněných snídaní a večeří

ý     trajekt na souostroví La Maddalena (€5)

ý     ubytování ve 2/4lůžkovém bungalovu (bez příslušenství) – příplatek 2200 Kč

ý     lůžko ve 4l. kajutě na trajektu na Sardinii – příplatek 900 Kč

Doprava

Pojedeme trasou přes Rakousko do Itálie, následně trajektem na Sardinii. Přejezd do italského přístavu Livorno trvá (s vlekem) asi 20 hodin. Počítejte s tím, že během tranzitu budeme dělat pouze minimální technické přestávky (zhruba po 3 hodinách) na dobře vybavených dálničních odpočívadlech. Během tranzitu nebude možný přístup do zavazadlových prostor autobusu.

Cestou tam se zastavíme na 3–5 hod. v Bologni, kterou si budete moci samostatně prohlédnout. Naši průvodci nejsou z legislativních důvodů oprávněni provádět výklad na památkách, vysvětlí vám tedy základní možnosti během cesty v autobuse. V Deníku cestovatele bude kopie plánku města.

Plavba trajektem trvá zhruba 10–11 hod. Cestu tam absolvujeme v noci, zpět poplujeme přes den. Na palubě trajektu je větší množství zahradních lehátek, na kterých se příjemně spí ve spacáku. Cestou zpět bývá napuštěn bazén. Pro zájemce můžeme na noční plavbu zajistit lůžko ve čtyřlůžkové kajutě za 900 Kč (nutno objednat co nejdříve).

Ubytování

V ceně zájezdu je zahrnuto 8 noclehů v kempu ve vlastních stanech. Jde o 2 kempy (po 4 nocích) běžného italského standardu (teplé sprchy v ceně, restaurace a minimarket v areálu). Jsou situovány přímo u moře.

Pro zájemce jsme za příplatek 2200 Kč zajistili ubytování pod střechou – v jednoduchých 2lůžkových (výjimečně 4l. v prvním kempu) bungalovech bez příslušenství – využívá se sociální zařízení v kempu, povlečení je k dispozici. Díky velkému zájmu se podařilo domluvit nižší ceny, a tím zlevnit bungalovy oproti původní nabídce o 1000 Kč.

Dvě noci strávíme nočními přejezdy v autobuse (Praha – Livorno a zpět) a jednu na palubě (zájemci za příplatek ve 4l. kajutě) trajektu Livorno – Olbia. Noc na trajektu prožijeme na palubě (zahradní lehátka). Doporučujeme vzít si s sebou na palubu také spacák a karimatku, které si již při nástupu musíte dát do autobusu. Spacák využijete i ke zpříjemnění jízdy v autobuse.

Stravování

Při pobytu v kempu dostanete od nás 8x snídani a 7x večeři. Stravování začíná večeří v neděli 6. 7. (v pátek 11. 7.) a končí snídaní v pondělí 14. 7. (v sobotu 19. 7.). U snídaní platí běžná zásada švédských stolů – sněz, co zvládneš, nic neodnášej (s výjimkou kusového ovoce). Předpokládáme, že jednu večeři si dáte v Palau v restauraci. Bylo by škoda neochutnat pověstnou italskou kuchyni. Večeře se dá pořídit za €5–25. Ostatní jídla jsou na vás. Obědy a svačinky si můžete dělat z vlastních zásob nebo kupovat na místě.

Cykloturistika

Sardinie je poměrně kopcovatý ostrov, a proto připravené základní délky tras (35–90 km) vypadají jako příliš krátké, ale... však sami uvidíte. Základní trasu vám každé ráno vysvětlí instruktor, který také po ní pojede. Bude záležet jen na vás, kolik si „naložíte“, neboť nejde o etapové putování, ale o „hvězdici“ s návratem do výchozího bodu.

Charakter cest: Většinou se budeme pohybovat po cestách s asfaltovým povrchem, a proto lze celý zájezd zvládnout na silničním nebo turistickém kole. Výjimkou jsou první dvě etapy, kdy budeme z kempu odjíždět lesními cestami s písečným povrchem, a etapa na planině Giara, kde je šotolina. V kopcích oceníte výhodu horských převodů. Proto doporučujeme trekové kolo. V některých oblastech se občas budeme pohybovat po silnicích s větším provozem.

Cyklistická výbava: Není nutné, abyste měli nosič s brašnami, ale rozhodně si vezměte kapsy do rámu nebo na řidítka, případně batůžek na záda. Nutné jsou cyklistické lahve. Na trase budete většinou celý den mimo dosah busu, a proto počítejte s tím, že si povezete svačinu, rezervní oblečení, základní nářadí a náhradní díly. Každý by měl mít pro svůj typ kola alespoň náhradní duši a lepení. Určitě nezapomeňte kvalitní cyklistický zámek a helmu!

Pěší skupina

Většinu výletů absolvujete autobusem. Jeden až dva dny budou pobytové u moře.

Klima

Na Sardinii můžete očekávat tzv. středomořské subtropy: plné léto (sucho a horko, minimální srážky, větřík), 28–33 °C, moře 22–24 °C.

Devizové vybavení

potřebné zejména na vstupy do většiny památkových objektů činí přibližně €30. V této částce přirozeně nejsou zahrnuty vaše individuální náklady (suvenýry, hospůdky a jiné příjemnosti) – běžná útrata obvykle činí €50–100 na osobu, ale pochopitelně se vždy najdou oboustranní „rekordmani”. Další informace – viz ZI.

Doporučené mapy

Atlas ITÁLIE 1 : 300 000 (Euroatlas, RV Verlag) Sardinien 1 : 250 000 (RV – Reise und Verkehsverlag), aj., Costa Smeralda 1 : 50 000 (Eurocart), Arcipelago della Maddalena 1 : 25 000 (Touring Club Italiano). Kromě posledních dvou většinou nejsou příliš přesné.

Pojištění

Cena zájezdu nezahrnuje pojištění kromě povinného pojištění CK proti úpadku.

Každý zákazník se v Cestovní smlouvě zavazuje uzavřít účinné pojištění léčebných výloh po celou dobu trvání objednaného zájezdu. Zároveň vám doporučujeme uzavřít pojištění stornopoplatků (nákladů spojených se zrušením cesty) pro případ zrušení vaší účasti na zájezdu.

Adventura vám nabízí zprostředkování sjednání pojištění léčebných výloh v zahraničí (objednávka nejpozději s doplatkem zájezdu) a také pojištění stornopoplatků (nutno objednat již při přihlášení) u pojišťovny UNIQA. Blíže vás informuje přiložený leták.

Kontakty na CK Delfin

Tel.: 271 741 364

E-mail: delfin@adventura.cz

Předodjezdová a zájezdová hot-line

                (jen 24 hod. před a během zájezdu):

777 186 906, 603 518 917