Ahoj BíBíCíCáci! Akce BBCC

Zakarpatská
Ukrajina
(samozřejmě na kolech)

piratstvo1.jpg (25845 bytes)
pozor na počítačové pirátství na Ukrajině!

Podrobné pokyny k zájezdu

Ahoj všichni,

sluníčko už pomalu nabývá na síle, zima pozvolna ustupuje a už je tedy nejvyšší čas zamýšlet se nad létem. Jak všichni víte, na začátku července je plánována akce Ukrajina (dále jen UK), kdy se ve spolupráci s CK Adventurou hodláme vydat do této východní země.

Takže tady jsou bližší pokyny k akci UK - přečtěte si, zvažte svá pro a proti a kdo máte zájem, tak se přihlaste.

Termín konání:

5. července - 15. července 2000

termín je již neměnný !!!

Jde o termín, který nám CK Adventura připravila a nabídla mimo své běžné zájezdy - nenajdete ho tedy v žádné nabídce zájezdů a tím pádem nehrozí, že by se mezi nás tlačili nějací cizí cyklističtí nadšenci. Na druhou stranu je ale podmínkou tento zájezd obsadit alespoň minimálním množstvím účastníků z řad BBCC.

Odjezd: ve středu 5. 7. cca v 18,00 z Prahy - Pankráce (od Motokovu)

Příjezd: v sobotu 15. 7. cca v 6,00 do Prahy

Doprava je zajištěna autobusem Karosa ve standardní dálkové úpravě s polohovatelnými sedadly. Kola přepravujeme ve speciálním přívěsu.

Program:

5. - 6. 7. - přeprava autobusem na UK (městečko Svaljava)

7. - 13. 7. - po UK na kole

14. - 15. 7. - přeprava autobusem do Prahy

Cyklistický program na Ukrajině začne u městečka Svaljava a bude pokračovat směrem na východ. První část bude “zahřívací” a zavede nás do několika zajímavých vesnic a městeček - Volovce, Mežhorje, Siněvirské Poljany, Svobody, Koločavy ad. Povede částečně terénem, ale z větší části po horských asfaltových silnicích. Vzhledem k jejich stavu však i zde možností horských kol bohatě využijeme.

Ve druhé části zájezdu při přejezdu z Koločavy do Jasině a poloniny Černá Hora si přijdou na své zejména náročnější bikeři. Bude zde možnost zvolit si i dva dvoudenní přejezdy s noclehem v horách mimo autobus. Pro méně náročné máme naopak připravenou “silniční variantu”.

Trasa: Svaljava - Mežgore - Koločava - Senevirské jezero - Svoboda - Ozerjanka - údolí řeky Těresvy - Mokrjanka - Jasině - Lazeščina - Černá Hora - Goverla.

Délka etap: cca 40 - 70 km dle převýšení, ale pokud tam budeme sami, je možno vše přizpůsobit nám dle momentálních dispozic a chuti.

Charakteristika zájezdu: zájezd je určen pro průměrně a více zdatné horské cyklisty. Ve svém programu spojuje vzrušující biking po dřevařských cestách a pěšinkách na hřebenech polonin (horských pastvin) s objevováním romantiky zapadlých koutů světa s malebnými vesničkami a kouzelnou přírodou.

Zájezd není ani tak náročný fyzicky, ale některé etapy mohou klást vyšší nároky na zvládnutí jízdy v terénu. V těchto případech mohou méně zkušení absolvovat mírnější varianty. Po celý zájezd nás bude doprovázet autobus, kterého lze v případě indispozice využít ke zkrácení nebo vypuštění části programu.

Počet účastníků:

minimální počet je 24 lidí, maximální 36

Pokud nás pojede méně, bude to dražší. Vyšší počet akceptovat nelze, protože bychom se již nevešli do autobusu (ten překvapivě NENÍ nafukovací).

Přihlásit se bude možno do 25. března 2000 !!!

 

 

Zájemci se mohou hlásit u Vrstevnice - účast je nejlepší potvrdit mejlem (radoslava.jandova@op99.vzp.cz), ale možno i telefonicky (0606/610062 nebo do práce: 67156036 nebo domů: 33359257). Přihlášeným bude dodána závazná přihláška CK Adventura, kterou vyplní a na účet BBCC zaplatí zálohu. Přihlášky budou hromadně odevzdány do CK společně se zaplacením zálohy (viz dále) do konce března.

Cena zájezdu:

Výše ceny je závislá od počtu osob - pokud ale bereme průměr 30 osob, tak to vychází na

4.240,-- Kč/osoba

S přihláškou se bude vybírat zálohová platba 20%, tj. 850,-- Kč.

V ceně zájezdu je zahrnuto:

Pojištění:

Cena zájezdu nezahrnuje pojištění.

CK Adventura vám nabízí možnost zprostředkování pojištění léčebných výloh v zahraničí u Česko-rakouské pojišťovny a.s.. Toto pojištění kryje také rizika spojená se sportovní činností uvedenou v programu zájezdu (podmínky pojištění u ČRP viz příloha). Jinak je možno pojistit se u kterékoli jiné pojišťovny dle vlastního uvážení a zkušeností.

Cestovní doklady:

Cílová země: Ukrajina

Tranzitní země: Slovensko

Občané ČR potřebují pouze pas platný šest měsíců po návratu, nezapomeňte si jej včas zkontrolovat !!!

Ostatní - podle našich informací má Slovensko shodné podmínky pro bezvízový styk jako ČR. Držitelé jiných pasů zodpovídají sami za zajištění případných víz.

Pro vstup na Ukrajinu je nutno mít vstupní povolení (tzv. “AB OBMEN”), pro jehož vyřízení poskytuje CK Adventura podklady, popř. s jeho vyřízením pomůže. Avšak podle politického vývoje je jasné, že v době našeho odjezdu nebude zřejmě toto aktuální. Proto je nutno v tomto bodě očekávat změnu (a proto se také k tomuto bodu nebudu zatím vyjadřovat blížeji) a vyčkat až nabude platnost nový zákon o vízové povinnosti ukrajinců při vstupu do ČR.

Devizové vybavení:

Oficiální měnou na UK je “Hřivna” (GRN) - přibližný kurz v roce 1999 byl 2:1 k DEM = cca 4:1 k USD. Doporučujeme vzít si s sebou jako kapesné USD v drobných bankovkách, (maximálně 5ti dolarové), s ostatními tvrdými měnami jsou problémy. V Užhorodu šly směnit dobře i Kč.

S rezervou byste měli vystačit s 20 až 50 USD/osoba/10 dní.

Peníze budete potřebovat zejména na dokupování potravin. Jejich ceny byly loni v létě na úrovni cen v ČR nebo i vyšší.

Slovenskem budeme pouze projíždět a to převážně v noci. Nicméně by bylo dobré si vzít i nějaké drobné SK. Omezeně se dá platit i na Slovensku přímo v Kč 1 : 1.

Ubytování:

Je třeba mít vlastní stan, (teplejší) spacák a vybavení na táboření. Na Zakarpatské Ukrajině budeme tábořit převážně ve volné přírodě v dosahu autobusu. Kempy ani oficiální tábořiště zde neexistují. Je možno dvakrát nocovat bez autobusu při dvoudenních přejezdech, ale zde lze zvolit i variantní trasu. Ve dvou případech můžeme při nepřízni počasí (ale nejen při něm) využít přístřeší. Většinou bude možné i posedět u večerního ohně.

 

Stravování:

Na cestu tam si vezměte do autobusu jídlo na celou dobu jízdy (cca 16 hodin). Možnost nákupu jídla bude druhý den kolem poledne v Užhorodě a vařit budete moci až večer na tábořišti.

Cena zájezdu nezahrnuje stravování.

Na Ukrajině se dají sehnat za příjemně nízké ceny základní potraviny: chléb, sušenky, zelenina, olejovky apod. Občas se narazí na restauraci, kde se dá slušně a levně najíst, ale je to spíš loterie. Pivo 0,5 litru = 1 GRN, vodka 0,5 litru = 4 GRN, koňak 0,5 litru = 7-9 GRN. Doporučujeme vzít si hlavní část potravin s sebou a zbytek řešit dokupováním na místě. I to patří k cestování a poznávání místního životního stylu.

S možností uvařit si počítejte vždy ráno a večer, na oběd se zásobte sušenkami, čokoládou apod. a případný fungující “restoran” berte jako příjemné překvapení. Voda je běžně k dispozici po celé trase, často i minerální z přírodních vývěrů.

Doporučené vybavení:

Vybavení na táboření:

lehký turistický stan s tropikem (ideální jsou samonosné kopulovité stany), teplejší spacák, karimatka.

Cyklistická výbava:

pokud chcete využít možnosti dvoudenního výletu s nocováním mimo základní “tábor”, vybavte si kolo nosičem a brašnami. Nutností je základní sada nářadí a základní náhradní díly, zejména duše. Bohatě využijete pračku na řetěz a mazací olej. Důležité je mít s sebou rovněž dostatečné množství funkčních zámků na kolo (na noc je nutno kola dobře přivázat).

Za stav svého kola si ručíte sami, a proto mu dopřejte před odjezdem odbornou prohlídku a pořádné seřízení a promazání.

Vařiče:

s sebou je možno vzít lehké propanbutanové či benzinové vařiče (zejména pro dvoudenní přejezdy). Pro vaření v dosahu autobusu budete mít k dispozici naše vařiče s 2kg propanbutanovou bombou.

Nádobí:

turistické kempinkové, ešus apod., láhev nebo kanystřík na vodu.

Dále:

cestovní pas, pojištění, peníze, baterka, osobní lékárnička, případně kytara či jiný vhodný hudební nástroj (piáno lze vzít pouze nafukovací).

Zavazadla:

Doporučujeme vám věci zabalit takto:

Věci na táboření a věci záložní, které budou během dne a přesunů těžko dosažitelné je nejlépe uložit do batohu. Jiné vhodné zavazadlo je kufr, vak či velká uzavíratelná taška.

Osobní věci denní potřeby, pas, peníze a křehčí předměty, které by se mohly ve velkém zavazadle poškodit je nejlépe uložit do menšího zavazadla, které se vejde do autobusu pod sedadlo nebo nad hlavu do síťky.

Jídlo na nejbližší dny dejte do krabice nebo tašky, která se vejde pod sedadlo.

Jídlo na vzdálenější dobu dejte nejlépe do pevné a dobře převázané krabice, která se po vyprázdnění vyhodí (popř. do skladné tašky, kterou lze po vyprázdnění složit).

Pro noční přesun je příjemné nebalit spacák do zavazadla, ale zpříjemnit si jím sezení. Vděčným společníkem na dlouhé cesty do autobusu je i malý polštářek.

To, že doporučujeme věci rozložit do více zavazadel, neznamená brát si s sebou přemíru věcí !!! Upozornění: Naléhavě vás žádáme, abyste s ohledem na omezený prostor a nosnost autobusu rozumně šetřili váhou a velikostí zavazadel. Ze zkušeností z předchozích zájezdů víme, že většina lidí si vozí značnou část jídla zpět domů. Suroviny na přípravu teplých jídel jsou nejlepší takové, které jsou lehké, skladné a nabývají vodou a vařením. To jsou zejména instantní polévky a jiná instantní jídla, NIKOLIV konzervy.

Voda je pitná po celé trase. Z těchto důvodů nepřepravujeme kartony s vodou. Pivo a nealko v autobusu zajišťuje částečně i dopravce.

V případě přetížení autobusu si vyhrazujeme právo ještě před odjezdem zvážit zavazadla každému z účastníků a přijmout do přepravy pouze 30 kg na osobu (mimo kolo a jeho doplňky). Věřte, že do tohoto limitu se každý pohodlně a s rezervou vejde. Doufáme, že toto opatření přijmete s pochopením.

 

 

 

Kolo:

přestože přepravě vašich kol věnujeme zvýšenou péči, neubráníme se občas drobným oděrkám. Silnice na Ukrajině jsou ve velmi špatném stavu a nebezpečí poškození kola na vleku se zde zvyšuje. Proto uvažte, zda zranitelnější části kola neopatřit vhodnou ochranou (např. obal na sedlo, řidítka a zejména na horní rám). Naše cyklistické vleky jsou vybaveny plachtami, ale pokud uznáte za vhodné, chraňte si vhodným obalem i části kola citlivější na prach. Před cestou sundejte z kol všechno vybavení, které by se mohlo při přepravě poškodit nebo ztratit (brašny, computery, lahve, pumpičky apod.) a taktéž doplňky, které by znemožnily nebo ztížily naložení kola (vzhůru nastavené “rohy”, košíky na nosičích, vysoko vytažená sedla).

Zdravotnické zabezpečení:

K všeobecné potřebě bude lékárna vybavená základním spektrem léků a menší lékárna na výlety. Doporučujeme každému účastníkovi, aby si vzal svou osobní lékárničku s léky, o kterých očekává, že by je mohl potřebovat. S sebou na kole by každý měl vozit alespoň obvaz, dezinfekci a polštářkovou náplast. Na zdravotnické služby se na Ukrajině nedá všude spoléhat, a proto počítejte s tím, že případné problémy budeme řešit zejména vlastními silami. Ve městech je však ověřená spolehlivá zdravotní péče v nemocnicích.

Doporučujeme si zkontrolovat očkování proti tetanu a případně se nechat přeočkovat.

Průvodci:

Zájezd povede zkušený průvodce za asistence svého pomocníka. Během cyklistického programu pojedou trasu s hlavní skupinou. Bude záležet na vás, jestli pojedete s nimi, nebo si zvolíte vlastní tempo a variantu trasy.

Počasí:

Zhruba jako v létě u nás. Nezapomeňte, že se budeme pohybovat hlavně v horách, kde může být chladněji, a nenechte se zaskočit případným deštěm.

Další poznámky:

Máte-li doma nějaké starší dětské oblečení, zejména teplejší, nepotřebné školní potřeby apod. vezměte je s sebou. Při návštěvě kostelů je darujeme farářům, kteří je rozdělí mezi potřebné nebo jimi můžete obdarovat děti pastevců přímo v horách.

Operátoři mobilních telefonů na UK sice jsou, ale mobily zde fungují velmi sporadicky. O možnosti dobíjet akumulátory ani nemluvě.

Takže to jsou veškeré informace, které nám pro začátek CK Adventura poskytla. Jakékoli další dotazy se vám pokusí zodpovědět Vrstevnice nebo Velkej Pepa (veškerá spojení na nás najdete v tabulce BBCC) a nebo je možno se obrátit přímo na CK Adventura - tel.: 71741727 (p. Lhota, p. Suldovský).

Velkej Pepa a Vrstevnice

 

V Š E O B E C N É   P O D M Í N K Y

1. CESTOVNÍ SMLOUVA
2. CENY ZÁJEZDU
3. STORNOVACÍ POPLATKY
4. ZRUŠENÍ ZÁJEZDU
5. CESTOVNÍ DOKLADY
6. VĚKOVÉ OMEZENÍ
7. ZODPOVĚDNOST ZA ÚČASTNÍKY ZÁJEZDU
8. REKLAMACE
9. POJIŠTĚNÍ

Cestovní kancelář Adventura provozuje Adventura s. r. o. Vzájemný smluvní vztah mezi Adventurou a zákazníkem se řídí ustanoveními Občanského zákoníku a je upraven těmito Všeobecnými podmínkami, které jsou závazné pro obě strany. Jsou jimi zároveň vázány i cestovní kanceláře, jejichž zájezdy Adventura prodává za provizi. Pokud se některá ustanovení v těchto Všeobecných podmínkách budou lišit od ustanovení zákona č.159/1999 Sb. o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu, upravují se do souladu s tímto zákonem po termínu nabytí jeho účinnosti, tj. 1. 10. 2000.

1. CESTOVNÍ SMLOUVA A PŘIHLAŠOVÁNÍ

Adventura zprostředkuje cestovní služby v rozsahu a za podmínek, které jsou uvedeny v katalogu Adventury a eventuálně upřesněny v podrobných pokynech pro účastníky. Vedoucí má během zájezdu právo na drobné úpravy programu v závislosti na objektivních podmínkách, především vzhledem k zajištění bezpečnosti účastníků.
Cestovní smlouva vzniká podáním a přijetím závazné přihlášky na formuláři Adventury a zaplacením zálohy nebo plné ceny zájezdu. Platná záloha činí nejméně 30 % z katalogové ceny zájezdu do 33 000 Kč ne
bo 10 000 Kč při ceně zájezdu nad 33 000 Kč. Plná cena zájezdu se platí zároveň se závaznou přihláškou u zájezdů s cenou do 2000 Kč nebo pokud do odjezdu zbývá méně než 30 dnů.

Přijetí přihlášky a zařazení do zájezdu potvrdí Adventura písemně. Pokud je zájezd již obsazen v den, kdy Adventura obdrží přihlášku, bude zákazníkovi nabídnut jiný termín zájezdu, místo náhradníka nebo vrácena záloha v plné výši způsobem dle vzájemné dohody.

Platným dokladem účastníka zájezdu je výměnný poukaz - voucher, který přihlášený obdrží po zaplacení plné ceny zájezdu a objednaných doplňkových služeb. Doplatek a případné doplňkové služby je třeba uhradit tak, aby Adventura obdržela úhradu nejpozději do 30 dnů před odjezdem. Pokud se tak nestane, má Adventura právo vyřadit zákazníka ze zájezdu. Vyřazený zákazník bude v tomto případě písemně vyrozuměn a přijatá záloha, snížená o základní 5% stornovací poplatek dle odst. 3, mu bude vrácena. Nezaplacení doplatku nenahrazuje oznámení o zrušení účasti ze strany klienta.

2. CENY ZÁJEZDŮ

Ceny zájezdů jsou cenami sjednanými dohodou mezi Adventurou a zákazníkem a jsou považovány za zálohu až do realizace zájezdu. Ceny jsou uvedeny včetně DPH. Formy úhrady jsou podrobně popsány na přihlášce. Adventura si vyhrazuje právo zvýšit v nezbytných případech původní cenu zájezdu. V případě zvýšení ceny zájezdu o více než 10 %, může zákazník do 14 dnů po oznámení této skutečnosti zrušit svou účast na zájezdu bez stornovacích poplatků. Zvýšení ceny o méně než 10 % není považováno za důvod k odstoupení od smlouvy a v takovém případě platí stornovací podmínky dle odst. 3. Případné vícenáklady na zájezdy odjíždějící po 1. říjnu 2000, vyplývající ze zákona o cestovním ruchu, budou řešeny pravděpodobně formou zvláštního příplatku nad rámec ceny zájezdu.

3. STORNOVACÍ POPLATKY

Při zrušení účasti bude zákazníkovi vrácena dosud zaplacená úhrada, snížená o níže uvedené stornovací poplatky. Cenou se v tomto odstavci rozumí katalogová cena zájezdu bez uplatnění slev. Doplňkové služby uvedené v poznámce (letenka apod.) se do této ceny nepočítají, ale zákazník navíc uhradí případné výdaje spojené se stornováním doplňkové služby. Mírný posun termínu leteckých zájezdů (do 4 dnů) není považován za důvod k odstoupení od smlouvy a v takovém případě se platí stornovací poplatky dle tohoto odstavce. Rozhodující je den, kdy prodejní kancelář Adventury obdrží od přihlášeného informaci o zrušení účasti:

Letecké zájezdy: do 120 dnů před odjezdem - 5 % (minimálně však 100 Kč), do 60 dnů - 10 %, do 30 dnů - 20 %, do 15 dnů - 30 %, do 8 dnů - 50 %, do 3 dnů - 75 %, později - 100 % z ceny zájezdu.

Ostatní zájezdy: do 60 dnů před odjezdem - 5 % (minimálně však 100 Kč), do 30 dnů - 10 %, do 15 dnů - 30 %, do 8 dnů - 50 %, do 3 dnů - 75 %, později - 100 % z ceny zájezdu.

Při přerušení účasti na zájezdu z vlastní vůle či jiných příčin na straně účastníka činí stornopoplatek 100 % z katalogové ceny.

Pokud zákazník ruší účast z následujících závažných důvodů:

- onemocnění, trvající v den odjezdu,

- těhotenství,

- vážné onemocnění nebo úmrtí blízkého rodinného příslušníka,

Pokud zákazník zruší účast, protože z předchozích závažných důvodů zrušila účast spolucestující osoba, která je vůči němu osobou blízkou, sníží se mu výše uvedené stornovací poplatky na 50 % z ceny, pokud by vycházely vyšší.
Pokud by již byly v nezbytných případech za přihlášeného účastníka vynaloženy výdaje, které převyšují stanovené stornovací popl
atky, zvyšují se stornovací poplatky na hodnotu těchto výdajů + základní 5% poplatek. Stornovací poplatky se neplatí, pokud odstupující vyšle za sebe náhradníka a Adventuře touto změnou nevzniknou žádné náklady. Pokud se se zástupcem Adventury nedohodne jinak, zodpovídá původní účastník za informovanost náhradníka, předepsané vybavení, zajištění víz apod.

4. ZRUŠENÍ ZÁJEZDU

Adventura má právo na zrušení zájezdu při nedostatečném počtu účastníků a při mimořádných okolnostech. Při zrušení zájezdu se vrací účastníkům úhrada v plné výši.

5. CESTOVNÍ DOKLADY

Účastník zájezdu musí mít platný cestovní pas. Pokud bude nutné zajistit do pasů vstupní víza do navštívených států, je povinen poskytnout zástupci Adventury cestovní pas k stanovenému termínu nebo si potřebná víza zajistit sám. V nezbytných případech posíláme pas na přání účastníka zpět poštou jako doporučený dopis, ale případné riziko ztráty nese žadatel. Údaje o zajišťování víz, bezvízovém styku apod., uvedené u jednotlivých zájezdů, se vztahují pouze na občany České republiky. Držitelé jiných než českých pasů zodpovídají za tyto záležitosti sami.

6. VĚKOVÉ OMEZENÍ

Děti mladší 15 let se mohou zúčastnit pouze v doprovodu zodpovědné osoby starší 18 let. Mládež v rozmezí 15 až 18 let se může zúčastnit i bez doprovodu (s výjimkou leteckých zájezdů), ale pouze s písemným souhlasem rodičů či zákonného zástupce. Věkový limit u zájezdů s raftingem a vodní turistikou je stanoven v závislosti na obtížnosti vodáckého programu. Zájezdy označené piktogramem Rodinná turistika jsou vhodné i pro rodiče s dětmi od 4 let dle upřesnění v katalogu. Případné výjimky je nutné dohodnout přímo s pořádající cestovní kanceláří.

7. ZODPOVĚDNOST ZA ÚČASTNÍKY ZÁJEZDU

Zákazník se zúčastňuje zájezdu a sportovního programu, tedy například raftingu a vodní turistiky, horské a vysokohorské turistiky, cyklistiky, potápění aj., na vlastní nebezpečí.

Účastník se zavazuje řídit se během zájezdu pokyny vedoucího a sportovních instruktorů a při případném individuálním programu v terénu informovat vedoucího zájezdu o plánované trase a programu.

Vedoucí má právo vyloučit účastníka ze sportovního programu či zakázat mu plánovanou trasu, pokud jeho vybavení a okamžitý fyzický stav neodpovídají náročnosti programu, zejména je-li účastník pod vlivem alkoholu nebo omamných prostředků. Neúčast na programu z výše uvedených důvodů se nepovažuje za nenaplnění služeb ze strany Adventury. V krajním případě může vedoucí vyloučit ze zájezdu bez náhrady účastníka, který hrubě ruší jeho průběh nebo ostatní účastníky. Toto se vztahuje i na porušování ubytovacího řádu v kempech, chatách a hotelech.

Adventura neručí za majetek účastníků v případě poškození, ztráty či krádeže.

Účastník se zavazuje, že se bude během zájezdu chovat a jednat tak, aby nepoškozoval a negativně neovlivňoval přírodu a okolní prostředí.

8. REKLAMACE

Jestliže zákazník zjistí, že služba poskytovaná cestovní kanceláří neodpovídá službě nabízené v katalogu a případných upřesňujících informačních materiálech nebo byly porušeny tyto Všeobecné podmínky, může uplatnit své právo na reklamaci.

Klient je povinen uplatnit reklamaci ústně nebo písemně a bez zbytečného odkladu. Jeho právo zanikne, nebylo-li uplatněno do 30 dnů po skončení zájezdu.

Reklamaci je možno uplatnit v prodejní kanceláři Adventury nebo přímo u pořádající cestovní kanceláře, resp. u odpovědného dodavatele služeb. Jestliže není možné vyřídit reklamaci ihned, odpovědný pracovník sepíše záznam obsahující: osobní údaje zákazníka, předmět reklamace a případný požadavek na její vyřízení.
V průběhu zájezdu lze vadu služeb reklamovat u vedoucího zájezdu. Jestliže není možné zjednat nápravu ihned, sepíše vedoucí se zákazníkem záznam (viz výše). Vedoucí cestovní kanceláře je povinen reklamaci vyřídit nejpozději do 60 dnů od jejího uplatnění nebo ode dne ukončení zájezdu.

Adventura neručí za plné dodržení programu v případě živelné pohromy, vypuknutí nepokojů, vážného onemocnění nebo úrazu účastníka či vedoucího zájezdu a podobných mimořádných případech. Zákazník má v tomto případě právo na vrácení případných nerealizovaných výdajů.

9. POJIŠTĚNÍ

Pojištění léčebných výloh ani stornovacích poplatků není zahrnuto v ceně zájezdů. Prostřednictvím Adventury můžete uzavřít pojištění léčebných výloh v zahraničí u Česko-rakouské pojišťovny a.s. (ČRP). Smluvní vztah je uzavírán přímo mezi naším klientem a ČRP, Adventura zprostředkovává smlouvu. Klienti se samozřejmě mohou pojistit u libovolné pojišťovny dle vlastního výběru. Pojištění léčebných výloh v zahraničí v každém případě velmi doporučujeme.

Všem našim klientům přejeme hezké prožití dovolené.


Poslední úpravy stránky: 23.09.2000 17:41